Ingredienser
Sådan gør du
Peberfrugt & Chilimarmelade
- Skyl og fjern kernerne fra peberfrugterne. Hak dem groft.
-
Fjern kernerne fra chilipeberen (medmindre du ønsker en ekstra stærk marmelade), og hak dem fint.
-
Skræl løg samt hvidløg og hak dem groft.
-
Placer alle ingredienserne i en stor gryde, og bring det til kogning over medium varme under omrøring.
- Når det begynder at koge, skruer du ned for varmen og lader det simre i ca. 1 time, eller indtil marmeladen er reduceret og har en tyk konsistens. Rør ofte for at forhindre det i at brænde på.
-
Smag marmeladen til og tilsæt ekstra salt eller sukker efter behov.
- Fyld marmeladen i steriliserede glas, mens den stadig er varm. Skru låg på og lad den afkøle.
-
Opbevar marmeladen på et køligt, mørkt sted. Efter åbning skal den opbevares i køleskab og bruges inden for et par uger.
Forberedelse:
-
Forvarm din grill til 110°C.
-
Tør din camembert af med et stykke køkkenrulle for at fjerne eventuel fugt.
-
Smør toppen af osten med peberfrugtmarmelade ved hjælp af bagsiden af en ske. Hæld jalapeños ovenpå, så skiverne overlapper hinanden i et dekorativt mønster.
Grill:
- Sæt osten direkte på grillen - eventuelt på en stegeplade. Grill osten i ca. 25-45 min. eller indtil den er blød og begynder at flyde ud af skorpen. Tiden kan variere afhængigt af størrelsen på osten.
Anret:
- Fjern forsigtigt osten fra grillen og lad den hvile i et par minutter før servering.
- Server med kiks eller brød.
Opskriften på Peberfrugt & chilimarmelade med øl er til 4 personer.