play_circle_outline youtube
Langtidsgrillet Flaeskesteg Opskrift Gasgrill 1 0042

Langtidsgrillet flæskesteg

Den klassiske flæskesteg er jo altid et stensikkert hit, men der skal jo også være plads til at prøve nye ting af. Derfor får du her en opskrift på flæskesteg lavet low & slow, hvor vi langtidsgriller flæskestegen med urter og grøntsager. Derved kan du virkelig tilføre flæskestegen masser af smag, og der er samtidig rig mulighed for at eksperimentere med netop de urter og krydderier, som du bedst kan lide.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Hæld vand i en bradepande. Tilsæt løg, timian, rosmarin, citron, brun farin, peber og rabarber. Læg flæskestegen i fadet, og drys med groft salt ovenpå og imellem sværene.
  2. TIP: I denne opskrift går vi efter en kernetemperatur, som er lidt højere end man normalvis går efter på en flæskesteg. Derfor kan en ribbenssteg være bedre egnet end en kamsteg, da der er mere fedt på ribbensstegen, som vil bidrage til mørheden. Valget er selvfølgelig helt op til dig.

Tilberedning på grillen:

  1. Varm grillen op til den har en konstant temperatur på 120 °C. Dette kan gøres ved at tænde én brænder på lavt blus.
  2. Sæt fadet med stegen på grillen, og lad den grille ca. 5 timer eller til kernetemperatur på 70 °C. Husk at holde øje med om der skal hældes mere væske i fadet.
  3. Tag fadet af grillen og skru op på 220 °C ved at tænde for de yderste brændere på din grill. Læg stegen på grillristen igen ved indirekte varme. Grill sværene sprøde i ca. 30 min.

Tomatsalaten:

  1. Bland alle delene til tomatsalaten, og sæt den på køl.

Anretning:

  1. Anret flæskestegen ved at skære den ud i chunks, og server den med frisk tomatsalat.

Print opskriften

arrow_upward