Flanksteak med peanutbuttersauce

Flanksteak er perfekt, når lysten til wok melder sig. Denne møre oksekødudskæring egner sig nemlig fortræffeligt til lynstegning, og der er rig mulighed for at tilføre de grøntsager, som du holder af. I denne opskrift har vi valgt at bruge peberfrugter, løg og sukkerærter, som vi synes matcher den cremede peanutbuttersauce rigtig godt.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Skær peberfrugter i grove tern og broccoli i små buketter.
  2. Snit løget i tynde både, snit hvidløg i tynde skiver, og skær sukkerærter i 3 stykker hver.
  3. Skær flanksteak i tynde strimler, og drys salt og peber på dem.

Wok:

  1. I en wok steges flanksteak i lidt olie i 1-2 min.
  2. Fjern kødet fra wokken, og tilføj dernæst lidt mere olie til wokken.
  3. Steg peberfrugter, broccoli og løg i nogle minutter, før hvidløg steges med i et par minutter.
  4. Fjern grøntsagerne fra wokken.
  5. Kom kokosmælk, peanutbutter, sort soya, Maggi, brun farin, chiliflager og løgpulver i wokken, og varm blandingen godt, imens der røres. Saucen skal ikke op og koge, men blot varmes, så peanutbutter kan smelte helt.
  6. Smag saucen til med limesaft.
  7. Vend så kød, de stegte grøntsager og sukkerærter i saucen, og varm det hele igennem. Så er retten klar til servering.

Tips:

Retten er rigtig god til f.eks. ris eller nudler.

Sort soya og Maggi Arome kan udskiftes med almindelig soya, men retten kommer bedst til sin ret med sort soya og Maggi Arome.

Print opskriften

arrow_upward