Ingredienser
Sådan gør du
Forberedelse:
- Hæld alt vand i en røreskål, og tilsæt alt gær under omrøring til gæret er opløst. Tilsæt halvdelen af mængden af mel (500 g) i skålen og bland sammen med hånden i ca. 30 sekunder.
- Tilsæt den resterende halvdel af melet i skålen, og ælt i yderligere 30 sekunder. Tilsæt derefter saltet, og ælt i yderligere 30 sekunder.
- Hæld dejen ud på dit bord, og ælt med hænderne i 10 min. Dæk derefter dejen med et viskestykke, og lad den hvile i 10 min.
- Form dejen til en glat kugle ved at trække den over bordpladen for at danne spænding på ydersiden af dejen. Dæk til, og lad dejen hvile i yderligere 45 min.
- Del dejen op i portioner af 250 g. Form dejen til kugler, og læg dem i let olierede beholdere eller en Gozney dejbakke. Dæk til med låg, og lad dem hæve i 8 timer ved stuetemperatur.
- Forvarm din Gozney pizzaovn til 450 °C.
- Stræk en dejkugle ud til en pizza, og tilføj topping. Overfør pizzaen til en pizzaspade, så du nemt kan transportere den ud til din pizzaovn. Sørg for, at du har støvet pizzaspaden let med mel først for at undgå, at dejen klistrer.
- Juster forsigtigt pizzaen igen, hvis det er nødvendigt, så den strækkes ud til kanterne på pizzaspaden. Overfør den derefter til din forvarmede pizzaovn.
- Lad pizzaen bage i 20-30 sekunder, hvorefter du drejer pizzaen. Drej pizzaen hvert 20.-30. sekund i 90 sekunder i alt, eller indtil pizzaen er bagt efter din præference. Tag pizzaen ud af ovnen, skær den i skiver og nyd den!
Tips:
Giv pizzaen en hurtig ryste-test på pizzaspaden inden den bages. Den skal bevæge sig frit og ikke sidde fast.