Ingredienser
- 2 kugler pizzadej (se vores opskrifter herunder)
- 220 g feta
- 60 g spinat
- 60 g hård ost (gerne Pecorino)
- 60 g revet parmesanost
Urtestegt kylling
- 2 stk. kyllingebryst
- salt
- hvidløgspulver
- italiensk krydderi
- tørret estragon
- olivenolie
- 2 citron
Creme fraiche creme
- 340 g creme fraiche
- 4 fed hvidløg
- 6 kviste rosmarin (eller tørret rosmarin)
- 2 spsk. olivenolie
- salt & peber
Butternut Squash puré
- 2 stk. butternut squash
- paprika
- salt
- hvidløgspulver
- 2 spsk. rødvinseddike
- 6 spsk. kyllingefond
- 2 dl vand
Hvidløgsolie
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk. chiliflager
- 2 stk. tørret estragon
- 8 spsk. olivenolie
Sådan gør du
Forberedning:
- Krydr kyllingen med salt, hvidløgspulver, italiensk krydderi og estragon. Hæld en smule olivenolie over.
- Varm en pande godt op.
- Svits kyllingebrystet på panden i 4 min. på den ene side. Vend kyllingen, og stil panden i ovnen i 14 min.
- Tag det ud og lad det hvile.
Creme fraiche creme:
- Bland knust/revet hvidløg, hakket rosmarin og olivenolie i creme fraichen.
- Tilsæt salt og peber efter smag.
Butternut Squash puré:
- Krydr butternut squashen med paprika.
- Rist squashen i ovnen indtil den er mør.
- Blend squashen.
- Tilsæt rødvinseddike og hønsefond - smag til med salt og hvidløgspulver.
Hvidløgsolie:
- Bland knust/revet hvidløg, chiliflager og estragon i olivenolien.
Tilberedning:
- Forvarm din Gozney pizzaovn til ca. 200 °C.
- Hak den afkølede kylling, og tilsæt citronsaft.
- Stræk en pizzadejkugle ud.
- Fordel et tyndt lag creme fraiche creme langs bunden af pizzadejen.
- Top med et lag spinat.
- Tilsæt fetaost og kylling.
- Bag pizzaen i ca. 90 sekunder ved at dreje pizzaen med 20-30 sekunders mellemrum.
Anretning:
- Efter pizzaen er færdigbagt, anrettes den med butternut squash puré, hård ost, parmesan og hvidløgsolien.
Tip:
Juster forsigtigt pizzaen på den meldryssede pizzaspade, så den strækkes ud til spadens kanter. Giv pizzaen en hurtig ryste-test på spaden. Den skal bevæge sig frit og ikke sidde fast.