Hveder med kardemomme

Lad duften brede sig af bløde og lune hveder bagt på grillen. “Men hveder på grillen – kan man det?” Ja da! Her får du et bud på, hvordan du nemt bager lækre hveder på en Traeger træpillegrill.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Tilbehør
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Lun mælken, og smuldr gæren deri.
  2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og halvdelen af melet.
  3. Ælt dejen i 10 min. i en røremaskine.
  4. Tilsæt blødt smør mens der æltes, og tilsæt til sidst det resterende mel.
  5. Lad dejen hvile i 20 min. under et klæde.

Form hvederne:

  1. Del dejen i 12 lige store stykker.
  2. Tril alle dejstykker til stramme boller, og læg dem på en bageplade eller bagepapirbeklædt grillbakke.
  3. Bollerne skal ligge tæt, men sørg for at de lige akkurat ikke rører hinanden.
  4. Lad hvederne hæve tildækket et lunt sted i én time, til de har nået mere end dobbelt størrelse.
  5. Pensl dem med sammenpiskede æg.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd og indstil grillen til 150 °C.
  2. Når grillen har nået 150 °C, sætter du hvederne ind på risten, hvorefter du skruer grillen op på 200 °C.
  3. Bag hvederne i 18-20 min. til de er godt gyldne og bagt i bunden.

Servering:

  1. Flæk hvederne, og rist dem på grillristen i 10 min. eller spis dem som de er med rigeligt koldt smør.

Print opskriften

arrow_upward