play_circle_outline youtube
Taco
Taco1

Tacos med nakkefilet

Nakkefilet er en kendt udskæring i grillverdenen, hvor den bl.a. bruges til pulled pork, men du kan også sagtens bruge nakkefilet på mange andre måder. I denne opskrift viser vi, hvordan du laver lækre tacos med fyld af krydret, grillet nakkefilet tilberedt på rotisseri. Et perfekt bud på et velsmagende måltid, hvor der lige bliver kælet lidt ekstra for grillkødet.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse af grill

  1. Gør grillen klar – grillens temperatur skal ramme ca. 170°C indirekte varme.

Nakkefilet

  1. Rør alle krydderierne sammen til nakkefileten. Skær dybe snit i kødet hele vejen rundt - både på langs og på tværs og gnub hele krydderimikset godt ind i.
  2. Kom nakkefileten på rotisseri og bind evt. et par stykker kødsnor om kødet.

Grill

  1. Kom rotisseriet på grillen og tilføj en bakke under med 2 dl vand. Kødet skal have ca. 2-2½ time, eller indtil en kernetemperatur på 72°C.
  2. Hver halve time får kødet lidt over 1 dl lun bouillon hældt over sig.

Tilbehør

  1. Imens kødet hygger sig på grillen, så hakkes løg og agurkesalaten og røres sammen til en nem relish.
  2. Spidskål snittes og røres med limesaft, salt og peber – smag kålen godt til.
  3. Hak purløg fint og rør sammen med creme fraiche, mayonnaise, salt og peber.

Grill 2

  1. Når kødet har ramt en kernetemperatur på 72°C, så tages rotisseriet af grillen. Kødet skal hvile i 15 min. før det tages af rotisseriet.
  2. Imens grilles tortillas på Sizzle Zone i få sekunder, så de bliver lunet og får grillmærker. De lune tortillas opbevares i et viskestykke, så de holder sig lune.
  3. Skær kødet i mindre tern og er der lidt fond tilbage i bakken, som var sat under kødet, så miks endelig det sammen med det grillede svinekød.

Tilberedning

  1. Så er alt klar til servering – tacos bygges op med dressing, spidskål, kød og relish.

Tip: Kødet er også fantastisk i pitabrød eller store tortillas med salat og dressing.

Print opskriften

arrow_upward