play_circle_outline youtube
Kylling Doner Kebab Pizza Opskrift Gozney

Kylling döner kebab pizza

Forestil dig en pizza, der kombinerer saftig og krydret kylling döner kebab, salat og syrlig yoghurt med den sprøde fornøjelse af en perfekt bagt pizzabund. Denne smagsoplevelse er netop, hvad pizzaen her byder på.

Udarbejdet af Brummie @chefbradcarter.

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Kylling döner kebab:

  1. Bland hakket kylling med alle ingredienserne bortset fra isvandet.
  2. Kom det hele i en blender og blend det godt sammen.
  3. Tilsæt langsomt isvand indtil det bliver til en pasta/masse.
  4. Sæt det på køl i et par timer.

Tomatsauce:

  1. Rist chilierne hele sammen med hvidløgsfeddene i din pizzaovn ved 380 °C, indtil de er bløde. Lad det køle af.
  2. Når chilier og hvidløg er kolde, skal de hakkes fint. Du kan evt. trække skindet af chilierne først, hvis du ønsker det. Så bliver de bedre integreret i saucen.
  3. Chilli, hvidløg og de flåede eller hakkede tomater tilsættes sammen med resten af ingredienserne i en skål. Bland og stil til side. 

Yoghurtdressing:

  1. Blend yoghurten med mynte og koriander, indtil den er lysegrøn og glat.
  2. Smag til med salt og peber, og stil det til side. 

Salat:

  1. Hak og snit alle ingredienser og bland dem sammen i en skål.

Tilberedning:

  1. Forvarm din Gozney pizzaovn til 450 °C.
  2. Tag kylling döner kebab blandingen ud af køleskabet og form dem på spyddene.
  3. Sæt spyddene i ovnen. Roter dem med mellemrum for at stege jævnt i omkring 4-5 min. til de opnår en kernetemperatur på 75 °C. Tag ud og læg til siden.
  4. Stræk en kugle pizzadej ud, og top med tomatsauce.
  5. Bag pizzaen i ca. 90 sekuner, ved at dreje pizzaen med 20-30 sekunders mellemrum.
  6. Tag pizzaen ud af ovnen, skær kødet i skiver og spred det over pizzaen. Top med salat og derefter en generøs mængde af yoghurtdressingen.

Tips:

Juster forsigtigt pizzaen på den meldryssede pizzaspade, så den strækkes ud til spadens kanter. Giv pizzaen en hurtig ryste-test på spaden. Den skal bevæge sig frit og ikke sidde fast.

Print opskriften

arrow_upward