Ingredienser
- 2 kugler pizzadej (se opskrifter nedenfor)
Kylling döner kebab
- 2 kg. kyllingebryst
- 40 g salt
- 16 g løgpulver
- 4 g chiliflager
- 4 g oregano
- 4 g peber
- 60 g vand (med isterninger)
- 4 stk. store grillspyd
Tomatsauce
- 6 stk. chili
- 2 dåse flåede el. hakkede tomater
- 2 dl honning
- 1.5 dl rødvinseddike
- 4 fed hvidløg
- salt
Yoghurtdressing
- 500 g naturel yoghurt
- 80 g mynte
- 80 g koriander
- salt & peber
Salat
- 1 stk. agurk
- 4 stk. store tomater
- 2 stk. rødløg
- 1 stk. iceberg
- 8 stk. forårsløg
Sådan gør du
Kylling döner kebab:
- Bland hakket kylling med alle ingredienserne bortset fra isvandet.
- Kom det hele i en blender og blend det godt sammen.
- Tilsæt langsomt isvand indtil det bliver til en pasta/masse.
- Sæt det på køl i et par timer.
Tomatsauce:
- Rist chilierne hele sammen med hvidløgsfeddene i din pizzaovn ved 380 °C, indtil de er bløde. Lad det køle af.
- Når chilier og hvidløg er kolde, skal de hakkes fint. Du kan evt. trække skindet af chilierne først, hvis du ønsker det. Så bliver de bedre integreret i saucen.
- Chilli, hvidløg og de flåede eller hakkede tomater tilsættes sammen med resten af ingredienserne i en skål. Bland og stil til side.
Yoghurtdressing:
- Blend yoghurten med mynte og koriander, indtil den er lysegrøn og glat.
- Smag til med salt og peber, og stil det til side.
Salat:
- Hak og snit alle ingredienser og bland dem sammen i en skål.
Tilberedning:
- Forvarm din Gozney pizzaovn til 450 °C.
- Tag kylling döner kebab blandingen ud af køleskabet og form dem på spyddene.
- Sæt spyddene i ovnen. Roter dem med mellemrum for at stege jævnt i omkring 4-5 min. til de opnår en kernetemperatur på 75 °C. Tag ud og læg til siden.
- Stræk en kugle pizzadej ud, og top med tomatsauce.
- Bag pizzaen i ca. 90 sekuner, ved at dreje pizzaen med 20-30 sekunders mellemrum.
- Tag pizzaen ud af ovnen, skær kødet i skiver og spred det over pizzaen. Top med salat og derefter en generøs mængde af yoghurtdressingen.
Tips:
Justér forsigtigt pizzaen på den meldryssede pizzaspade, så den strækkes ud til spadens kanter. Giv pizzaen en hurtig ryste-test på spaden. Den skal bevæge sig frit og ikke sidde fast.