Ingredienser
Sådan gør du
- Forvarm din Gozney pizzaovn til ca. 420 °C.
- Beklæd en rund bageform på ca. 15 cm i diameter med bagepapir.
- Pisk sukker og flødeost, indtil det er en glat masse. Tilsæt æggene et efter et, og rør indtil ægget er helt indarbejdet i dejen inden det næste æg tilsættes. Tilsæt derefter salt.
- I en anden skål blandes 150 g af cheesecakedejen med kirsebær.
- Tilsæt piskefløde til det resterende af dejen og pisk til den bliver silkeblød.
- Hæld skiftevis to blandinger i bageformen for at skabe en marmoreret effekt.
- Når din pizzaovn er varmet op (eller når bålet i din Dome er reduceret til gløder), slukker du den og placerer din cheesecake bagerst i ovnen. Luk derefter ovnen med en frontlåge, og bag kagen i ca. 40-50 min., indtil den har den ønskede farve. Din cheesecake skal være mørk på toppen.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle af ved stuetemperatur. For at få en jævn cheesecake, afkøles den i 1 time ved stuetemperatur og sættes derefter på køl i 3 timer.
Tips:
Undlad kirsebær, hvis du gerne vil lave en almindelig baskisk cheesecake.
Hvis du laver dejen i forvejen, skal du opbevare den utildækket i op til 4 timer i køleskabet. Vi anbefaler, at du bager den så hurtigt som muligt, for at få den pæneste kage.
Temperaturen på din pizzaovn kan enten være ved 420 °C for et mørkt, dybt karamelliseret resultat eller 350 °C for en gyldenbrun overflade.