play_circle_outline youtube
Baskisk Cheesecake Opskrift Gozney 1
Baskisk Cheesecake Opskrift Gozney 2

Baskisk cheesecake

Hvis desserten skal være ekstra imponerende, når du får gæster på besøg til næste middagssammenkomst, så skal du servere denne ultimative søde sag: Brændt baskisk cheesecake.

Denne opskrift er udarbejdet af Gozney Ambassadør @leopardcrust.

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Forvarm din Gozney pizzaovn til ca. 420 °C.
  2. Beklæd en rund bageform på ca. 15 cm i diameter med bagepapir.
  3. Pisk sukker og flødeost, indtil det er en glat masse. Tilsæt æggene et efter et, og rør indtil ægget er helt indarbejdet i dejen inden det næste æg tilsættes. Tilsæt derefter salt.
  4. I en anden skål blandes 150 g af cheesecakedejen med kirsebær.
  5. Tilsæt piskefløde til det resterende af dejen og pisk til den bliver silkeblød.
  6. Hæld skiftevis to blandinger i bageformen for at skabe en marmoreret effekt.
  7. Når din pizzaovn er varmet op (eller når bålet i din Dome er reduceret til gløder), slukker du den og placerer din cheesecake bagerst i ovnen. Luk derefter ovnen med en frontlåge, og bag kagen i ca. 40-50 min., indtil den har den ønskede farve. Din cheesecake skal være mørk på toppen.
  8. Tag den ud af ovnen og lad den køle af ved stuetemperatur. For at få en jævn cheesecake, afkøles den i 1 time ved stuetemperatur og sættes derefter på køl i 3 timer.

Tips:

Undlad kirsebær, hvis du gerne vil lave en almindelig baskisk cheesecake.

Hvis du laver dejen i forvejen, skal du opbevare den utildækket i op til 4 timer i køleskabet. Vi anbefaler, at du bager den så hurtigt som muligt, for at få den pæneste kage.

Temperaturen på din pizzaovn kan enten være ved 420 °C for et mørkt, dybt karamelliseret resultat eller 350 °C for en gyldenbrun overflade.

Print opskriften

arrow_upward