Ingredienser
Sådan gør du
- Skræl æblerne groft og fjern kernehusene. Skær i kvarte.
- Lav en mørk karamel ved at tilsætte sukker og vand i en gryde på grillen eller en kogeplade, og lad den boble.
- Hæld nu smørret i, og tilsæt æblerne.
- Lad æblerne koge langsomt i omkring 15-20 min., indtil de er mørke og gyldne.
- Læg æblerne i en støbejernspande, og hæld lidt af karamellen i.
- Rul en plade butterdej ud, og skær et "låg" ud, der passer ovenpå støbejernspanden og dækker æblerne. Pres kanterne ned i siden.
- Placer panden i pizzaovnen når den har en temperatur på ca. 300 °C (enten ved at lukke den slukkede ovn med en frontlåge eller ved gløder fra bålet). Bag i ca. 20 min.
- Mens din Tarte Tatin er i ovnen, piskes piskefløde med flormelis og vaniljesukker, indtil den er tyk.
- Tag din Tarte Tatin ud af ovnen og vend den over på en tallerken.
- Afslut med en kvist frisk timian og en kugle flødeskum.
Server og nyd!
OBS:
Pizzaovnen må ikke være tændt med gasflamme, da butterdejen skal bage og hæve langsomt.