play_circle_outline youtube
Tarte Tatin Opskrift Gozney

Tarte Tatin

Leder du efter nogle nye dessert-ideer? Så skulle du prøve en klassisk Tarte Tatin. Denne franske dessert består af karamelliserede æbler, der er bagt i bunden af en smørstegt tærteform og derefter toppet med butterdej. Når tærten er bagt færdig, vendes den om, så æblerne kommer øverst, og den karamelliserede side af frugten er synlig. Resultatet er en skøn kombination af sød karamel og bløde, saftige æbler - og så kan du lige løfte den et ekstra niveau ved at servere en klat flødeskum eller vaniljeis derpå. I vores opskrift på Tarte Tatin bager vi kagen i en Gozney pizzaovn, som gør processen nem og meget smagfuld.

Opskriften er udarbejdet af Thomas Straker

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Skræl æblerne groft og fjern kernehusene. Skær i kvarte.
  2. Lav en mørk karamel ved at tilsætte sukker og vand i en gryde på grillen eller en kogeplade, og lad den boble.
  3. Hæld nu smørret i, og tilsæt æblerne.
  4. Lad æblerne koge langsomt i omkring 15-20 min., indtil de er mørke og gyldne.
  5. Læg æblerne i en støbejernspande, og hæld lidt af karamellen i.
  6. Rul en plade butterdej ud, og skær et "låg" ud, der passer ovenpå støbejernspanden og dækker æblerne. Pres kanterne ned i siden.
  7. Placer panden i pizzaovnen når den har en temperatur på ca. 300 °C (enten ved at lukke den slukkede ovn med en frontlåge eller ved gløder fra bålet). Bag i ca. 20 min.
  8. Mens din Tarte Tatin er i ovnen, piskes piskefløde med flormelis og vaniljesukker, indtil den er tyk.
  9. Tag din Tarte Tatin ud af ovnen og vend den over på en tallerken. 
  10. Afslut med en kvist frisk timian og en kugle flødeskum. 
    Server og nyd! 

OBS:

Pizzaovnen må ikke være tændt med gasflamme, da butterdejen skal  bage og hæve langsomt.

Print opskriften

arrow_upward