Indbagt svinemørbrad

Gør svinemørbraden super mør og ekstra delikat med denne opskrift på indbagt svinemørbrad. Den sprøde butterdej giver det helt rette "crunch" og den krydrede fars sørger for, at der er masser af smag, når du sætter tænderne i den saftige mørbrad.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Rør først farsen godt sammen, som man ville gøre med en frikadellefars.

Brun mørbraden:

  1. Tænd grillens SIZZLE ZONE™ sidebrænder og varm den op. Tænd samtidig for grillens yderste hovedbrændere, og gør den klar til høj indirekte varme. 
  2. Brun mørbraden let af på den varme SIZZLE ZONE™. Den skal kun brunes let.

Pak mørbraden ind:

  1. Smør farsen ud på butterdejen. Lad endelig butterdejen ligge på bagepapir eller film, så det er let at rulle efterfølgende.
  2. Det skal være ca. ½ cm tyk lag. Tag et godt øjemål, og sørg for at der er nok til at rulle mørbraden ind. Lad også lidt butterdej være fri, så den kan lukkes, når den er rullet.
  3. Placer den brunede mørbrad på farsen og butterdejen, og rul det godt rundt om. Luk enderne godt, og sørg for at det sidder tæt omkring mørbraden.

Grill den indbagte mørbrad:

  1. Smør drop-in bradepanden, og læg den indpakkede mørbrad i panden. Læg med lukningen nedad.
  2. Smør butterdejen godt med pisket æg.
  3. Kom panden med mørbrad i grillen, og steg først ved 220 °C til den begynder at blive gylden.
  4. Skru derefter ned til 150 °C, og steg videre til mørbraden har en kernetemperatur på ca. 60 °C. Her er det en god idé at bruge et stegetermometer.
  5. Tag den indbagte mørbrad af grillen og lad den trække i 5-7 min. inden udskæring.
  6. Skær den i halvtykke stykker på 2 cm, så butterdejen bliver på ved servering.

Print opskriften

arrow_upward