play_circle_outline youtube
Shephers Pie Opskrift Pizzaovn

Shepherd's Pie

Her får du en moderne udgave af en klassisk ret – Shepherd's Pie tilberedt i en Gozney pizzaovn! Denne opskrift kombinerer traditionel hyggemad med en innovativ tilberedningsmetode, der giver en fantastisk smag til retten. Ved at bruge din pizzaovn får du en helt særlig varmefordeling, som sikrer perfekt karamellisering og en sprød, gylden top på kartoffelmosen.

Opskriften er udarbejdet af Gozney ambassadør @chefthombateman.

 

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Kødet

  1. Pil og skær løg, selleri og gulerødder.
  2. Varm en pande i din pizzaovn på 320 °C.
  3. Når panden er varm, så tag den ud af pizzaovnen (husk handsker). Kom lidt olie i panden og brun kødet. Krydr med salt og peber. Kom den ind i pizzaovnen igen. 
  4. Når kødet er karamelliseret fjernes panden fra din pizzaovn og kødet hældes over i en skål.
  5. Hæld de hakkede grøntsager i panden, og sæt panden ind i pizzaovnen igen.
  6. Når grøntsagerne er lidt bløde, så fjern panden igen og tilføj tomatpastaen og bland det sammen.
  7. Tilsæt timian, rosmarin, laurbærblade og vin i panden. sæt panden ind igen i nogle få minutter.
  8. Tilføj presset hvidløg, lammefond, Worcestershire sauce.
  9. Sæt panden ind i pizzaovnen igen, og reducer væsken til det halve. Lad det simre i pizzaovnen, indtil det er tilstrækkeligt reduceret (hvis din fond ikke tykner naturligt, kan du bruge lidt majsstivelse blandet med vand).  

Kartoffelmos

  1. Bag eller kog kartoflerne til de kan laves til mos.
  2. Mos kartoflerne med koldt smør.
  3. Tilsæt mælk, æggeblomme samt salt og peber efter behag.
  4. Hæld kødet over i et andet ovnfast fad, hæld kartoffelmosen over og fordel smør og ost oven på mosen.
  5. Sæt retten ind i pizzaovnen i 25 min. på 330 °C til mosen er gylden og sprød på toppen. Drej fadet en halv omgang midtvejs.

Print opskriften

arrow_upward