play_circle_outline youtube
Chicago Deep Dish Pizza Opskrift Pizzaovn

Chicago Deep Dish Pizza

I denne opskrift tager vi en tur til Chicago og laver den særlige type pizza kendt som "deep dish". Chicago Deep Dish Pizza er kendt for sin tykke, smøragtige skorpe, lag af rig tomatsauce og masser af ost. I modsætning til den traditionelle pizza, hvor osten er oven på, er den her gemt mellem lagene af topping og sauce, hvilket giver en enorm bombastisk pizza propfyldt med smag.

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Bland gæren, sukkeret og vandet i skålen på en røremaskine. Lad det stå i 10 min, eller indtil blandingen er skummende.
  2. Tilsæt olivenolie og smør sammen med mel, majsmel og salt. Bland i 1 til 2 min. i røremaskinen lige indtil dejen samler sig.
  3. Overfør dejen til en let meldrysset overflade og ælt dejen med hænderne, indtil den er glat.
  4. Placer dejen i en smurt skål og dæk den med plastfolie. Overfør til et lunt sted, indtil den er fordoblet i størrelse. Det tager ca. 1 time.

Saucen:

  1. Varm olien op i en stor stegepande i ovnen.
  2. Tilsæt løget, og steg i ca. 3 min. indtil det er blødt.
  3. Tilsæt de knuste peberflager, oregano og hvidløg, og steg 1 min mere.
  4. Rør tomaterne og saltet i, og lad det simre i 1 til 2 min.
  5. Sæt saucen til side.

Pizza:

  1. Varm din pizzaovn op til 200 °C.
  2. På en let meldrysset overflade, rul dejen ud til en cirkel på ca 35 cm i diameter. Læg den i bunden og op ad siderne af støbejernspanden.
  3. Fordel halvdelen af mozzarellaostskiverne i et jævnt lag oven på dejen, og spred derefter 250 ml sauce over.
  4. Læg det resterende ost oven på saucen.
  5. Drys med pepperoni og skalotteløg eller rødløg (her kan du også bruge andet topping, hvis du har nogle særlige favoritter).
  6. Fordel 375 ml af saucen jævnt over toppen, og kom klatter af ricotta på.
  7. Drys med parmesanost og dæk med aluminiumsfolie.
  8. Bag indtil skorpen er gylden, og saucen bobler. Det tager ca. 40 min.
  9. Tag det ud af ovnen, og lad det hvile i mindst 15 til 20 min, før du skærer det. Drys med mere parmesanost inden servering.

Print opskriften

arrow_upward