Ingredienser
Sådan gør du
Dejen:
- Bland gæren, sukkeret og vandet i skålen på en røremaskine. Lad det stå i 10 min, eller indtil blandingen er skummende.
- Tilsæt olivenolie og smør sammen med mel, majsmel og salt. Bland i 1 til 2 min. i røremaskinen lige indtil dejen samler sig.
- Overfør dejen til en let meldrysset overflade og ælt dejen med hænderne, indtil den er glat.
- Placer dejen i en smurt skål og dæk den med plastfolie. Overfør til et lunt sted, indtil den er fordoblet i størrelse. Det tager ca. 1 time.
Saucen:
- Varm olien op i en stor stegepande i ovnen.
- Tilsæt løget, og steg i ca. 3 min. indtil det er blødt.
- Tilsæt de knuste peberflager, oregano og hvidløg, og steg 1 min mere.
- Rør tomaterne og saltet i, og lad det simre i 1 til 2 min.
- Sæt saucen til side.
Pizza:
- Varm din pizzaovn op til 200 °C.
- På en let meldrysset overflade, rul dejen ud til en cirkel på ca 35 cm i diameter. Læg den i bunden og op ad siderne af støbejernspanden.
- Fordel halvdelen af mozzarellaostskiverne i et jævnt lag oven på dejen, og spred derefter 250 ml sauce over.
- Læg det resterende ost oven på saucen.
- Drys med pepperoni og skalotteløg eller rødløg (her kan du også bruge andet topping, hvis du har nogle særlige favoritter).
- Fordel 375 ml af saucen jævnt over toppen, og kom klatter af ricotta på.
- Drys med parmesanost og dæk med aluminiumsfolie.
- Bag indtil skorpen er gylden, og saucen bobler. Det tager ca. 40 min.
- Tag det ud af ovnen, og lad det hvile i mindst 15 til 20 min, før du skærer det. Drys med mere parmesanost inden servering.