Ingredienser
Sådan gør du
Poolish:
- Rør ingredienserne til poolishen sammen i lufttæt beholder. lad den stå 12-14 timer ved maksimalt 23°C.
Dej:
- Find en skål og hæld vand i
- Rør poolishen ud i vandet.
- Tilsæt mel og salt. Ælt dejen 5 min. i hånden.
- Lad dejen hvile tildækket i 30-40 min., hvorefter den strammes op og hviler 2 timer ved stuetemperatur i lufttæt beholder.
- Placer i køleskabet i lufttæt beholder i 10-30 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile i 3 timer.
- Form dejen til kugler á 275 gram. lad dem hvile i 4-6 timer i lufttæt beholder.
Tip: Du kan springe step 4 over og istedet lade dejen hvile 1 time, hvorefter den laves til kugler. Lad herefter kuglerne hæve i 4 timer i lufttæt beholder.
Topping:
- Dagen før du skal have din pizza skærer du mozzarellaen ud og lader dem dræne hele natten.
- Start med pizzasovs, derefter mozzarellaen, så chorizo. bag den i din pizzaovn til den er færdig og sprød, derefter drys med forårsløg.