Sommer-pizza

En ideel sommerpizza starter med en base af frisk tomatsauce. Toppingen består af strimlet, frisk mozzarella, der er drænet natten over for at opnå en perfekt tekstur. Håndskåret, spicy chorizo tilføjer en dejlig varme, mens sprøde forårsløg giver en frisk og let løgsmag. Sammen udgør de en lækker pizza, der fanger essensen af sommeren med hver bid.

Udviklet i samarbejde med Christian Holm, Pizzalunden.

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Poolish

  1. Rør ingredienserne til poolishen sammen i lufttæt beholder. lad den stå 12-14 timer ved maksimalt 23°C.

Hoveddej

  1. Find en skål og hæld vand i
  2. rør poolishen ud i vandet.
  3. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen 5 minutter i hånden,.
  4. Lad dejen hvile tildækket i 30-40 minutter, hvorefter den strammes op og hviler 2 timer ved stuetemperatur i lufttæt beholder.
  5. Placer i køleskabet i lufttæt beholder i 10-30 timer.
  6. Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile i 3 timer.
  7. Form dejen til kugler á 275 gram. lad dem hvile i 4-6 timer i lufttæt beholder.

Tip: Du kan springe step 4 over og istedet lade dejen hvile 1 time, hvorefter den laves til kugler. Lad herefter kuglerne hæve i 4 timer i lufttæt beholder. 

Topping

  1. Dagen før du skal have din pizza skærer du mozzarellaen ud og lader dem dræne hele natten.
  2. Start med pizzasovs, derefter mozzarellaen, så chorizo. bag den i din pizzaovn til den er færdig og sprød, derefter drys med forårsløg.

Print opskriften

arrow_upward