Sandwichbrød

Sandwichbrød lavet i pizzaovn smager himmelsk, og det er faktisk utrolig let at lave. Dejen der bliver brugt, er faktisk bare en calzonedej, men det fungerer også rigtig fint til sandwichbrød. Skorpen er helt perfekt og indeni har den en herlig blød konsistens. Brødene kan også holde sig i en pose til dagen efter og lunes i ovnen. De er også frysevenlige.

Sandwichbrødene kan fyldes med lige præcis dit favoritfyld. I denne opskrift giver vi også et tip til en god kombination af fyld.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Rør gær og vand sammen, og tilføj sukker, salt og mel. Lad røremaskinen ælte et par minutter, og tilføj olie. Ælt i 10-15 min. Stram dejen op, og kom den i en lufttæt beholder. Sæt den på køl i 24 timer. Husk at give dejen plads nok til at hæve – så dejen må maks. fylde 1/3 af bøtten.
  2. Dejen strammes op ved at bruge en dejskraber, som skubber pizzadejen ind under sig selv hele vejen rundt, så du efter nogle omgange har en glat og rund dej.
  3. 3 timer før dejen skal bruges tages den ud og strammes op. Del den i 8 stykker, og stram hver dejklump op. Lad dejen hæve enten i en hævekasse med lidt durummel i bunden eller under film (kom forsigtigt filmen over dejen og husk durummel under dejen og oven på dejen).
  4. Din Gozney pizzaovn tændes 45 min. før den skal bruges. Den skal varmes til 370-380 °C.
  5. Drys lidt durummel på bordet og med en dejskraber tages en portion dej. Drys lidt durummel på toppen og med fingrene trykkes forsigtigt luften helt ud til kanten af dejen. Med fingrene under dejen strækkes den forsigtigt lidt aflang – bare brug dejens egen vægt. Sørg for at fjerne alt overskydende durummel.
  6. Skru ned på laveste temperaturindstilling på din Gozney pizzaovn, når det første brød skal bages. Kom brødet på en pizzaspade og sæt det i ovnen. Bag sandwichbrødet i ca. 1,5-2 min i pizzaovnen – husk at dreje det nogle gange undervejs.
  7. Herefter gentages processen med at forme et brød og bage det – efter 4 brød vil stenens temperatur være faldet lidt, så skru ovnen helt op, og lad ovnen varme lidt igen i 3-5 min. Så kan de sidste 4 brød herefter bages – husk at skrue ned på laveste, når brødet er i ovnen.
  8. Når alle brød er bagt, kan de fyldes med dit favoritfyld eller fryses til en anden dag. Velbekomme.

Tip:

Dejen indeholder ret meget vand, ønskes en dej der er lidt nemmere at forme, så kan der tilføjes en smule ekstra Caputo Nuvola i dejen, imens den røres på maskine.

Print opskriften

arrow_upward