play_circle_outline youtube
Burger Opskrift Gasgrill

Smashburger med tomatsalat og agurkecreme

Man går aldrig galt i byen med hjemmelavet burger på grill! Med en la plancha stegeplade er det nemt at lave tynde og lækre bøffer. Vi bruger samtidig en Napoleon bøfpresser til at lave flade bøffer på grillen. Syren fra tomatsalaten og den cremede agurkecreme går fantastisk sammen med de saftige, krydrede bøffer.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Først skal tomatsalaten laves. Skær tomater i kvarte, og hak rødløg samt persille. Kom alle tre ingredienser i en skål og rør sammen med citronsaft, salt og peber. Smag den godt til.
  2. Så til agurkecremen. Riv agurken på den grove side af rivejernet, og kom den revede agurk i en si. Pres vandet ud af agurkerne og dup til sidst toppen med køkkenrulle for at få det sidste med. Riv hvidløg – brug 2 fed, hvis der ønskes mere hvidløgssmag. Rør agurk, hvidløg og creme fraiche sammen med salt og peber. Stil den på køl, indtil den skal bruges.
  3. Rør oksekød sammen med salt, løgpulver, spidskommen, koriander og peber. Del kødet i 8 portioner og rul dem til små kugler.
  4. Varm La Plancha op på grillen – dog ikke for varm til at starte med, da burgerbollerne skal steges først. Kom oliespray på stegepladen, og steg burgerbollerne indvendig, indtil de er gyldne.
  5. Skru så op for grillen, så stegepladen bliver varm – nu skal der steges bøffer! Kom oliespray på pladen, når den er varm. Kom 2-4 portioner oksekød på med godt mellemrum imellem dem. Spray dem alle med lidt oliespray på toppen, og kom et stykke bagepapir over en bøf, og pres den godt med en bøfpresser, så den bliver helt flad. Fjern bagepapiret, og steg bøfferne, indtil de har stegeskorpe på begge sider.
  6. Gentag med de sidste bøffer.
  7. Så skal der samles burgere. Smør alle boller med agurkecremen, kom lidt salat på, så 2 bøffer på hver, godt med tomatsalat og topbollen på. Så er de klar. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward