play_circle_outline youtube
Pad See Ew Opskrift Wok 1
Pad See Ew Opskrift Wok 2

Pad see ew

Pad see ew er en thailandsk nudelret, som er rigtig hurtig at lave. Den kræver dog en tur i dit lokale asiatiske supermarked eller en handletur online – det er dog det hele værd! Vi laver retten på en HOT WOK, som er eminent til at levere de høje temperaturer, som thailandske wokretter kræver. Den kinesiske broccoli får især en skøn, grillet smag i den varme wok.

Kan du ikke finde udbenede kyllingeoverlår, så køb dem med ben og udben selv. Det tager lidt længere tid, men bonus er at de så er med skind – det giver en fantastisk god smag. Kan du ikke finde kinesisk broccoli (også kaldet alboglabra, young kale (ung grønkål) eller gailan) Så brug i stedet bok choy eller til nød broccoli.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Kog vand op i en gryde, og sluk for varmen. Kom risnudlerne i vandet – her skal de ligge i ca. 10 min., eller indtil de er færdige. Kom dem herefter i en si, og skyl dem under koldt vandt.
  2. Imens risnudlerne er i vandet, så skæres de kinesiske broccoli i 3 cm stykker – stænglerne skal tilberede i længere tid, så del stængler og blade i 2 bunker.
  3. Hak hvidløgene, og skær kyllingelår ud i strimler.
  4. Varm din wok op på din HOT WOK. Kom 3 spsk. olie i, og når den er klar, så kommes stængler, hvidløg og kylling i. Imens det steger, så røres sort soya, soya, vand, palmesukker, østerssauce og limesaft sammen.
  5. Når kyllingen er næsten ved at være færdig, så kommes bladene og 2 æg i. Rør det godt sammen. Fjern det hele fra wokken, og kom soyamikset i. Kom nudlerne i wokken, og vend det hele rundt – pas på ikke at ødelægge nudlerne.
  6. Kom kyllingemikset tilbage i, og så snart alt er vendt godt rundt, så er pad see ew klar. Servér med lidt chiliflager, hakkede peanuts og lime skåret i både. Det stærke, salte og syrlige giver balance til retten. Velbekomme.

*Sort soya kan undlades, men retten vil få en knap så mørk farve. Undlades den, så brug gerne 1 tsk brun farin eller ekstra palmesukker og evt. lidt ekstra soya.

Print opskriften

arrow_upward