Tacos Al Pastor

Tacos Al Pastor er en klassisk mexicansk ret, som kombinerer lækkert kød og saftig ananas i en perfekt balance mellem sødt og krydret. Ved at bruge en rotisseri bliver kødet jævnt tilberedt og opnår en herlig mørhed, der er kendetegnende for denne street food favorit. Opskriften her er enkel og ligetil, og den kræver ikke mange avancerede teknikker eller ingredienser. Serveret med varme tortillas, frisk koriander, limebåde og din foretrukne salsa, bliver disse tacos hurtigt et hit ved middagsbordet, når aftensmaden skal have et eksotisk pift.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Øl, Mad og Folk.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret
 • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

 1. Du skal bruge ca. 1 hel frisk ananas. Den halve til marinaden, og resten til topping og til spyddet.
 2. I en blender hælder du de hakkede løg, ananas, hvidløg, chili, chilipasta, oregano, salt, øl og ananasjuice. Blend det godt.
 3. Skær nakkestegen i ca. 1 cm tykke skiver.
 4. Læg svinekødskiverne i en passende beholder (med lufttæt låg) eller en stor frysepose med ziplock (skal muligvis bruge to) og hæld marinade over. Bland godt.
 5. Luk beholderen eller posen og stil den på køl i op til 6 timer.

Grill:

 1. Stik kødet, ananas og løg på grillspyddet. Start med halvdelen af løget og slut af med et løg, fordel ananasskiverne på grillspyddet for at tilføje smag til kødet
 2. Steg svinekødet på 180 °C (brug evt. bagbrænderen, hvis din grill har det) indtil det når en kernetemperatur på 63 °C. Dette bør tage ca. 45 min., men tiden kan variere.
 3. Fjern kød, løg og ananas fra spyddet og skær det i skiver.
 4. Hak koriander og tilsæt Crema Mexicano for dem, der kan lide creme fraiche på deres tacos. Disse har også et strejf af krydderi, så det hjælper med at balancere varmen.

Print opskriften

arrow_upward