Kinesisk inspireret porchetta

I denne kinesisk-inspirerede porchetta kombinerer vi den traditionelle italienske rullesteg med autentiske kinesiske smagsnoter. Denne saftige rullesteg af svinekød er fyldt med aromatiske krydderier som femkrydderi, ingefær og hvidløg, som giver en unik og eksotisk smagsoplevelse. Med en perfekt sprød svær og en saftig, smagfuld indre, er vores kinesisk-inspirerede porchetta en sand kulinarisk fornøjelse.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Øl, Mad og Folk.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Skær sværen som du gør på flæskesteg, men skær ikke helt ned i kødet. Punkter derefter kødet under sværen med en skarp kniv, så marinaden trænger godt ind.
  2. Bland alle marinadeingredienserne i en skål. Massér marinaden godt ind i svinekødet, og sørg for at komme ind i alle sprækker og huller.
  3. Bland alle ingredienserne til urtefyldningen sammen.
  4. Smør urtefyldningen over hele fladen af svinekødet (ikke sværsiden)
  5. Rul svinekødet stramt op med sværen på ydersiden, og bind det tæt sammen med snor i intervaller på omkring 5 cm.
  6. Gnub sværen med en god mængde salt. Dette hjælper med at gøre sværen sprød under stegning.

Grill:

  1. Forvarm grillen til 220 °C. I stedet for at bruge hovedbrændere kan du bruge bagbrænder, hvis din grill har det.
  2. Placer porchettaen på rotisseriet eller steg den på risten. Grill ved 220 °C i 20-30 min., eller indtil sværen begynder at poppe og blive sprød.
  3. Skru grillen ned til 150 °C og steg videre i 2-3 timer, eller indtil svinekødet er mørt og stegetermometeret i kødet viser mindst 70 °C.
  4. Fjern porchettaen fra grillen, og lad den hvile i 20-30 min. inden servering.

Servering:

  1. Server porchettaen skåret i skiver med asiatisk-inspireret tilbehør såsom en frisk salat med koriander, mynte, limejuice og chili, eller med stegte nudler eller ris.
  2. I denne opskrift valgte vi bao-boller med gulerod, koriander og den kinesiske BBQ-sauce

Print opskriften

arrow_upward