Ingredienser
Sådan gør du
Dej:
- Bland alle ingredienser grundigt og hæld dejen i en form.
- Lad dejen hæve, indtil der dannes små luftbobler på overfladen.
- Drys derefter kerner på toppen, og så er brødet klar til at komme i pizzaovnen.
Pizzaovn:
- Tænd din Gozney Dome og varm den op til ca. 300 °C. Det er en fordel at have en dampinjektor til din pizzaovn.
- Hvis du har ønsker at bruge træ i stedet for gas, så kan du med fordel bruge bøgebrænde eller egetræ til at tænde op med. Efter du har tændt op i brændet, så lad ilden gå ud, så brændet bliver til et glødelag, hvorefter du kan sætte brødet ind.
Bagning:
- Sæt formen med brød på en rist, og sæt det ind i pizzaovnen.
- Når brødet er sat i ovnen, slukker du for varmen. Tilføj 50 ml vand i din dampinjektor for at skabe damp. Brødet skal bage i ca. 1 til 1 1/2 time.
- I den første halve time skal brødet bages med damp, mens det står på risten.
- Efter en halv time fjernes dampen, og brødet tages af risten og vendes inde i pizzaovnen.
- Brødet er færdigbagt, når det har en kernetemperatur på 96 °C
- Det anbefales at vente til dagen efter med at skære brødet, så det er helt afkølet, og du undgår en klistret konsistens.
Tips:
Hvis du ikke har en dampinjektor, så kan du hælde vand i et ildfastfad og sætte ind i pizzaovnen.