Rytterfeld rugbrød

At bage rugbrød i en Gozney Dome pizzaovn giver en unik smag og tekstur. Den høje, jævne varme sikrer en sprød skorpe og saftig inderside. Resultatet er et lækkert rugbrød med en karakteristisk mørk skorpe og en blød, velsmagende krumme, der kombinerer tradition og moderne bagekunst.

Opskriften er udviklet af Bbq_By_Rytterfeld

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Tilbehør
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Dej:

  1. Bland alle ingredienser grundigt og hæld dejen i en form.
  2. Lad dejen hæve, indtil der dannes små luftbobler på overfladen.
  3. Drys derefter kerner på toppen, og så er brødet klar til at komme i pizzaovnen.

Pizzaovn:

  1. Tænd din Gozney Dome og varm den op til ca. 300 °C. Det er en fordel at have en dampinjektor til din pizzaovn. 
  2. Hvis du har ønsker at bruge træ i stedet for gas, så kan du med fordel bruge bøgebrænde eller egetræ til at tænde op med. Efter du har tændt op i brændet, så lad ilden gå ud, så brændet bliver til et glødelag, hvorefter du kan sætte brødet ind.

Bagning:

  1. Sæt formen med brød på en rist, og sæt det ind i pizzaovnen.
  2. Når brødet er sat i ovnen, slukker du for varmen. Tilføj 50 ml vand i din dampinjektor for at skabe damp. Brødet skal bage i ca. 1 til 1 1/2 time.
  3. I den første halve time skal brødet bages med damp, mens det står på risten.
  4. Efter en halv time fjernes dampen, og brødet tages af risten og vendes inde i pizzaovnen.
  5. Brødet er færdigbagt, når det har en kernetemperatur på 96 °C
  6. Det anbefales at vente til dagen efter med at skære brødet, så det er helt afkølet, og du undgår en klistret konsistens.

Tips:

Hvis du ikke har en dampinjektor, så kan du hælde vand i et ildfastfad og sætte ind i pizzaovnen.  

Print opskriften

arrow_upward