Hvidløgsbidder

Elsker du hvidløg? Så skal du smage disse lækre hvidløgsbidder, der er perfekte som en forret eller snack. De luftige hvidløgsbrød laves af en blød dej, der formes til små, delikate brød, og derefter vendes i en aromatisk hvidløgsolie. Fyldet af salami giver en ekstra smagsdimension, mens den hjemmelavede marinara-dyppesauce tilføjer et perfekt syrligt og krydret touch. Med inspiration fra det italienske køkken er disse hvidløgsbidder et hit til enhver lejlighed – sprøde udenpå, bløde indeni og fulde af smag!
  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Forvarm din Gozney pizzaovn til ca. 250 °C 

 

Dejen:

  1. Tilsæt gær og sukker i skålen på en røremaskine. Hæld det varme vand over, og lad gæren aktivere i ca. 10 min.
  2. Varm mælk og smør i en lille gryde, og sæt den i din Gozney pizzaovn i nogle få sekunder, indtil smørret er smeltet.
  3. Lad blandingen køle lidt af, indtil den er omkring 45 °C. Hvis temperaturen er for høj, kan gæren blive dræbt.
  4. Tilsæt hvedemel, salt og æggeblomme til skålen med gær, efterfulgt af den afkølede mælk- og smørblanding.
  5. Brug dejkrogen og ælt dejen ved medium hastighed, indtil den er blød og glat.
  6. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted, indtil den er fordoblet i størrelse, ca. 1 time.

Tilberedning:

  1. Drys let med mel på arbejdsfladen, og rul dejen ud til et rektangel på 30 x 40 cm, med den lange kant parallelt med dig.
  2. Brug en pizzaskærer til at skære dejen i 2½ cm brede strimler, og del derefter hver strimmel i to, så du har 24 strimler i alt.
  3. Rul hver strimmel op til en løs knude. Hvis du bruger salami, placer fire halve salamiskiver i midten af strimlen, og rul til en knude, så salami er placeret centralt.
  4. Placer de rullede knuder på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem til, og lad dem hæve i 15 min.

Marinara-saucen:

  1. Hæld olivenolie i en stegepande, og varm den op i din Gozney pizzaovn.
  2. Når olien er varm, tilsæt løg, og sæt tilbage i ovnen i et par min., indtil løgene er bløde.
  3. Tilsæt hvidløg og chiliflager, og sæt tilbage i ovnen i et par min.
  4. Tilsæt tomatpassataen, og rør rundt. Sæt stegepanden tilbage i pizzaovnen, og lad saucen varme op, indtil den tykner. Sæt til side.

Hvidløgsolien:

  1. Bland hvidløg og olivenolie i en stor skål, krydr, og sæt til side.

Afbagning:

  1. For at bage hvidløgsbidderne, sluk for ovnen, og sæt straks den ene bakke ind i ovnen. Temperaturen i din pizzaovn bør være ca. 400 °C.
  2. Under bagningen skal du dreje bakken hvert 30. sekund til 1 min., indtil brødene er gyldne. De skal bage i 6-8 min.
  3. Når du er klar til at bage det andet hold, tænd ovnen igen, og lad den varme op i 5 min, før du slukker den og sætter den anden bakke ind.

Servering:

  1. Når hvidløgsbidderne er bagt og stadig varme, vend dem i skålen med olivenolie og hvidløg. Tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie, hvis nødvendigt.
  2. Overfør hvidløgsbidderne til et serveringsfad, og pynt med lidt parmesan og persille.
  3. Server straks med marinara-saucen.

Print opskriften

arrow_upward