Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Forvarm din Gozney pizzaovn til ca. 250 °C
Dejen:
- Tilsæt gær og sukker i skålen på en røremaskine. Hæld det varme vand over, og lad gæren aktivere i ca. 10 min.
- Varm mælk og smør i en lille gryde, og sæt den i din Gozney pizzaovn i nogle få sekunder, indtil smørret er smeltet.
- Lad blandingen køle lidt af, indtil den er omkring 45 °C. Hvis temperaturen er for høj, kan gæren blive dræbt.
- Tilsæt hvedemel, salt og æggeblomme til skålen med gær, efterfulgt af den afkølede mælk- og smørblanding.
- Brug dejkrogen og ælt dejen ved medium hastighed, indtil den er blød og glat.
- Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted, indtil den er fordoblet i størrelse, ca. 1 time.
Tilberedning:
- Drys let med mel på arbejdsfladen, og rul dejen ud til et rektangel på 30 x 40 cm, med den lange kant parallelt med dig.
- Brug en pizzaskærer til at skære dejen i 2½ cm brede strimler, og del derefter hver strimmel i to, så du har 24 strimler i alt.
- Rul hver strimmel op til en løs knude. Hvis du bruger salami, placer fire halve salamiskiver i midten af strimlen, og rul til en knude, så salami er placeret centralt.
- Placer de rullede knuder på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem til, og lad dem hæve i 15 min.
Marinara-saucen:
- Hæld olivenolie i en stegepande, og varm den op i din Gozney pizzaovn.
- Når olien er varm, tilsæt løg, og sæt tilbage i ovnen i et par min., indtil løgene er bløde.
- Tilsæt hvidløg og chiliflager, og sæt tilbage i ovnen i et par min.
- Tilsæt tomatpassataen, og rør rundt. Sæt stegepanden tilbage i pizzaovnen, og lad saucen varme op, indtil den tykner. Sæt til side.
Hvidløgsolien:
- Bland hvidløg og olivenolie i en stor skål, krydr, og sæt til side.
Afbagning:
- For at bage hvidløgsbidderne, sluk for ovnen, og sæt straks den ene bakke ind i ovnen. Temperaturen i din pizzaovn bør være ca. 400 °C.
- Under bagningen skal du dreje bakken hvert 30. sekund til 1 min., indtil brødene er gyldne. De skal bage i 6-8 min.
- Når du er klar til at bage det andet hold, tænd ovnen igen, og lad den varme op i 5 min, før du slukker den og sætter den anden bakke ind.
Servering:
- Når hvidløgsbidderne er bagt og stadig varme, vend dem i skålen med olivenolie og hvidløg. Tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie, hvis nødvendigt.
- Overfør hvidløgsbidderne til et serveringsfad, og pynt med lidt parmesan og persille.
- Server straks med marinara-saucen.