play_circle_outline youtube
Krondyrfilet Opskrift Pillegrill

Røget krondyrfilet

Krondyrfilet er en rigtig smagfuld udskæring fra krondyret, som passer perfekt til at blive grillet. Her får du opskriften på, hvordan du griller den til perfektion på en Traeger træpillegrill. Fordelen ved at bruge en træpillegrill er, at røgningen fra træpillerne tilfører en ekstra dybde til kødet, som matcher perfekt med vildtets naturlige karakter. Det er en ret, der imponerer, uden at du skal stå i køkkenet hele dagen. Server evt. krondyret med kartofler, bagte rodfrugter og en kraftig rødvinssauce – det er en menu, der med garanti vil falde i god smag!

 

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Puds krondyrfileten fri for sener.
  2. Krydr med salt og peber (brug evt. en kryddersalt specielt til vildt).
  3. Læg frisk timian både under og ovenpå kødet, og bind en kødsnor omkring for at holde krydderurterne på plads.

Grillen:

  1. Forvarm din Traeger træpillegrill til 100 °C.
  2. Når grillen er klar, lægger du krondyrfileten på og griller den, indtil den når en kernetemperatur på 50 °C. Tag den af grillen og lad den hvile på et skærebræt.
  3. Skru herefter pillegrillens temperatur op på maksimum, og læg en stegeplade ind, så den kan blive godt varm.
  4. Når stegepladen er varm, tilsættes olie og smør, så det smelter og er klar til stegning.
  5. Brun krondyrfileten hurtigt af på alle sider, og sigt efter en kernetemperatur på ca. 56 °C.
  6. Tag kødet af grillen og lad det hvile lidt inden servering.

Print opskriften

arrow_upward