Ingredienser
Sådan gør du
Dashi
- i 900 ml vand lægger du kombu tang i, tørrede shiitake svampe, tørrede ansjoser og lad det trække i 4 timer til et døgn.
- Eftertrækketiden, hældes vand og indhold op i gryde, og lad det simre i 10 min. Ved svag til middel varme.
- Kom bonitoflager i gryden og sluk for varmen. Lad flagerne falde til bunds i nogle minutter før væsken sigtes og stilles til side.
Aromatisk olie
- Hak hvidløg og forårsløg fint
- Tilsæt olie eller fedt i en lille gryde og lad det varme op ved svag varme. Tilsæt hakkede forårsløg og hvidløg, samt et par stykker kyllingeskind.
- Lad det stege i gryden til det er gyldent og sprødt. Rør jævnligt i gryden, for at undgå at det brænder på.
- Sigt olien og stil til side. Kasser løg og kyllingeskind.
Dashi
- Tag 1,5 dl dashi fra og gem i en skål. Varm resten op og tilsæt 800 ml kyllingefond. Og hold suppen varm indtil servering.
Tara
- I en mindre gryde tilsættes 1,5 dl Dashi, sake, mirin, sojasauce, fiskesauce og groft salt. Pisk Tare sammen på middel varme indtil saltet er opløst.
Nudler
- Kog nudler som anvist på pakken og dræn for væske
Servering
Anret i nogle skåle, hvor du tilsætter i hver, 4 spsk Tare og 2 spsk. Aromatisk olie og hæld den varme suppe over og tilsæt nudlerne og mix det godt sammen. Tilføj den topping du har lyst til, vi har brugt marineret svinemørbrad, marineret bambusskud, fiskekager, forårsløg og ajitsuke-æg og bønnespire.