Ingredienser
Sådan gør du
- Grill peberfrugterne på din SIZZLE ZONE™ ved fuld varme, indtil de er sorte stort set hele vejen rundt.
- Læg dem derefter i en skål og dæk med plastfilm. Lad dem hvile i 30 minutter.
- Imens ristes mandler på en tør pande - har du en støbejernspande, så kan det nemt gøres på grillen.
- Når peberfrugterne har hvilet, gnubbes skindet af, og kernehusene fjernes. Det er nemmest blot at rive peberfrugternes sider af i mindre stykker.
- Blend peberfrugter, mandler, soltørrede tomater, hvidløg, olie, citronsaft og lidt salt sammen. Smag saucen til med salt og evt. lidt ekstra citronsaft.
- Skær spidskålen i kvarte, og grill dem på alle tre sider ved direkte varme – middel til lav varme.
- Når de har fået en god farve, lukkes låget, og de grilles færdige.
- Imens spidskålen grilles, kommes smør, hvidløg og lidt salt i en støbejernsgryde. Sæt gryden enten på SIZZLE ZONE™ eller på direkte varme ved siden af kålen.
- Lad smørret småboble, så hvidløget tilberedes en smule – det må dog ikke tage farve.
- Tag gryden af varmen og rør persillen i.
- Når spidskålen er færdig, pensles den med hvidløgssmør og drysses med flagesalt.
- Anret lidt romescosauce på et fad, fordel spidskålene, og læg en kugle burrata ovenpå.
Top evt. med lidt ekstra hvidløgssmør, flagesalt og frisk persille. Velbekomme!
Tip: Vil du gerne forberede retten i forvejen? Vent med at samle elementerne før servering. Hvidløgssmør kan sagtens hældes over spidskålen, så snart den er grillet - og så lunes begge dele samlet før servering. Romescosaucen kan forberedes flere dage i forvejen og er også frysevenlig.
Der vil være en del romescosauce tilovers. Denne kan holde sig i køleskabet i 4 dage og ellers kan den fryses. Prøv også romesco i en burger eller sammen med grillet kylling.