Grillet spidskål med romescosauce og burrata

Denne ret med grillet spidskål, romesco og burrata kan få selv dem, der normalt ikke er vilde med spidskål, til at elske det! Den hjemmelavede romescosauce med grillede peberfrugter smager som en drøm sammen med den let karamelliserede spidskål og cremede burrata. Osten binder det hele sammen og giver retten et lækkert, blødt modspil til de grillede smage. Servér den som et let måltid med godt brød til – eller som tilbehør til grillet flanksteak, saftige bøffer eller kylling fra grillen.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Tilbehør
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Grill peberfrugterne på din SIZZLE ZONE™ ved fuld varme, indtil de er sorte stort set hele vejen rundt.
  2. Læg dem derefter i en skål og dæk med plastfilm. Lad dem hvile i 30 minutter.
  3. Imens ristes mandler på en tør pande - har du en støbejernspande, så kan det nemt gøres på grillen.
  4. Når peberfrugterne har hvilet, gnubbes skindet af, og kernehusene fjernes. Det er nemmest blot at rive peberfrugternes sider af i mindre stykker.
  5. Blend peberfrugter, mandler, soltørrede tomater, hvidløg, olie, citronsaft og lidt salt sammen. Smag saucen til med salt og evt. lidt ekstra citronsaft.
  6. Skær spidskålen i kvarte, og grill dem på alle tre sider ved direkte varme – middel til lav varme.
  7. Når de har fået en god farve, lukkes låget, og de grilles færdige.
  8. Imens spidskålen grilles, kommes smør, hvidløg og lidt salt i en støbejernsgryde. Sæt gryden enten på SIZZLE ZONE™ eller på direkte varme ved siden af kålen.
  9. Lad smørret småboble, så hvidløget tilberedes en smule – det må dog ikke tage farve.
  10. Tag gryden af varmen og rør persillen i.
  11. Når spidskålen er færdig, pensles den med hvidløgssmør og drysses med flagesalt.
  12. Anret lidt romescosauce på et fad, fordel spidskålene, og læg en kugle burrata ovenpå.
    Top evt. med lidt ekstra hvidløgssmør, flagesalt og frisk persille. Velbekomme!

Tip: Vil du gerne forberede retten i forvejen? Vent med at samle elementerne før servering. Hvidløgssmør kan sagtens hældes over spidskålen, så snart den er grillet - og så lunes begge dele samlet før servering. Romescosaucen kan forberedes flere dage i forvejen og er også frysevenlig.

Der vil være en del romescosauce tilovers. Denne kan holde sig i køleskabet i 4 dage og ellers kan den fryses. Prøv også romesco i en burger eller sammen med grillet kylling.

Print opskriften

arrow_upward