play_circle_outline youtube
Dobbelt Cheeseburger Opskrift

Dobbelt cheeseburger med baconmayo

Dobbelt cheeseburger - dobbelt så god! Her får du opskriften på en dobbelt cheeseburger lavet på grillens SIZZLE ZONE™, som giver en fuldstændig fantastisk smag. Fedtet fra bøfferne drypper nemlig ned på den glohede SIZZLE ZONE™, som giver den helt rette flammegrillede smag. Cheeseburgerne får lige et ekstra smagspift i form af en nem hjemmelavet baconmayonnaise - så bliver det altså ikke meget bedre!

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Baconmayo:

  1. Kom ægget i et højt glas, tilsæt salt, sød sennep og 1 tsk eddikeessens.
  2. Hæld 2½ dl olie i glasset.
  3. Sæt en stavblender helt ned i bunden, blend på fuld kraft, og træk langsomt stavblenderen opad. Så får du en cremet mayo.
  4. Blend derefter yderligere ½ dl olie i sammen med lidt ekstra salt, essens og citronsaft.
  5. Til sidst blendes baconen i, og mayonnaisen smages godt til.

Burger:

  1. Brug din plancha eller en stor støbejernspande til at stege bacon sprødt. Lad baconen køle lidt af. Uanset om du bruger plancha eller pande, skal brænderen under stå på maks.
  2. Imens snittes salaten, løget hakkes, og oksekødet formes til seks kugler.
  3. I den modsatte side af planchaen tændes brænderen på lav/middel og burgerbollerne ristes indeni - kom lidt olie på pladen før bollerne kommer på.
  4. Smør lidt olie ud på et skærebræt og med en Napoleon bøfpresser, så moses en kugle oksekød helt flad - tilføj salt og peber. Gentag med de andre bøffer.
  5. Kom baconmayo, løg, agurkesalat og salat på de ristede burgerboller.
  6. Skru helt op for din SIZZLE ZONE™, og grill to bøffer ad gangen.
  7. Når bøfferne er færdige, lægges en skive ost på hver, og de stables oven på hinanden.
  8. Når alle bøffer er grillet og ligger to og to, samles burgerne med det øvrige fyld i bollerne.

 

Tip: Baconmayonnaisen kan fint holde 5 dage i køleskabet.

Print opskriften

arrow_upward