Kartoffelsalat med bacon og stegte kartofler

En god kartoffelsalat er altid et hit om sommeren! Den klassiske med kogte kartofler er jo altid populær, men prøv at stege dem på en plancha-stegeplade, før de vendes i dressingen – det giver en ekstra god smag. Sprød bacon gør den kun endnu bedre. Hvis du bruger en fullsize plancha til din grill, så er der også fin plads til nogle lækre pølser, som passer perfekt til kartoffelsalaten!

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Skær kartoflerne i halve eller kvarte, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
  2. Tænd det midterste og det ene yderste blus på grillen på fuld styrke, så planchaen kan blive godt varm. Ønsker du grillpølser til kartoffelsalaten, så tænd det andet yderste blus på laveste indstilling, og lad pølserne hygge sig der.
  3. Når planchaen er varm, steges kartoflerne med olie, salt og peber. Steg bacon sprødt ved siden af kartoflerne. Skub gerne noget af baconfedtet over til kartoflerne undervejs – det smager fantastisk.
  4. Når kartoflerne er gyldne og baconet sprødt, tages begge dele af planchaen. Hak baconen i mindre stykker. Lad kartoflerne køle af, imens du laver dressingen og klargør grøntsagerne.
  5. Hak rødløg og purløg fint. Rør dem sammen med cremefraiche, mayonnaise og sød sennep. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Skær sukkerærterne i mindre stykker. Vend de afkølede kartofler med dressing, sukkerærter og bacon, og servér med de grillede pølser.

Tip: Kartoffelsalaten kan holde sig et par dage på køl og kan derfor sagtens laves dagen før – så skal du kun grille pølserne ved servering.

Print opskriften

arrow_upward