Ingredienser
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i halve eller kvarte, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
- Tænd det midterste og det ene yderste blus på grillen på fuld styrke, så planchaen kan blive godt varm. Ønsker du grillpølser til kartoffelsalaten, så tænd det andet yderste blus på laveste indstilling, og lad pølserne hygge sig der.
- Når planchaen er varm, steges kartoflerne med olie, salt og peber. Steg bacon sprødt ved siden af kartoflerne. Skub gerne noget af baconfedtet over til kartoflerne undervejs – det smager fantastisk.
- Når kartoflerne er gyldne og baconet sprødt, tages begge dele af planchaen. Hak baconen i mindre stykker. Lad kartoflerne køle af, imens du laver dressingen og klargør grøntsagerne.
- Hak rødløg og purløg fint. Rør dem sammen med cremefraiche, mayonnaise og sød sennep. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Skær sukkerærterne i mindre stykker. Vend de afkølede kartofler med dressing, sukkerærter og bacon, og servér med de grillede pølser.
Tip: Kartoffelsalaten kan holde sig et par dage på køl og kan derfor sagtens laves dagen før – så skal du kun grille pølserne ved servering.