Ingredienser
Sådan gør du
Søde arme riddere:
- Gør din plancha klar, og tænd brænderne på lavt blus under stegefeltet.
- Rør æg, sødmælk og sukker sammen i en stor skål eller et fad.
- Med en skarp kniv laves et snit ind i de tykke skiver franskbrød, så der kommer en stor åbning (se brødet som et pitabrød, der kan fyldes). Fyld Nutella i med en smørkniv. Hvis du bruger tyndere skiver, så lav "sandwiches" med Nutella mellem to skiver.
- Spray planchaen med fedtstof. Dyp de arme riddere en ad gangen i æggemiksen, og steg dem på planchaen, indtil de er gyldne på begge sider. Luk grillens låg undervejs, og skru eventuelt lidt op, men pas på, at planchaen ikke bliver for varm.
Tips:
De søde arme riddere kan varieres med pålægschokolade, marmelade, peanutbutter osv.
Salte arme riddere:
- Gør din plancha klar, og tænd brænderne på lavt blus under stegefeltet.
- Rør æg, mælk, purløg, salt og peber sammen i en stor skål eller lille fad.
- Læg flødehavarti på 4 skiver brød, derefter skinke og til sidst cheddar. Læg de øvrige skiver brød over.
- Spray planchaen med fedtstof. Dyp sandwichene én ad gangen i æggemiksen, og steg dem gyldne på begge sider. Skru evt. en smule op undervejs, men pas på at plancahen ikke bliver for varm.
- Når de er gyldne, er de klar til servering.
Tips:
De salte kan fyldes med kød, grøntsager, pesto eller krydret mayo.
Opskriften giver æggemiks til lidt flere arme riddere, hvis du vil lave ekstra.