Stegte ris og nudler på plancha

Lækre stegte ris og nudler på planchaen er et hit til udelivet - fuld af smag, sprøde grøntsager og saftigt kød. Begge retter starter med lynstegte grøntsager og æg, der mikses sammen direkte på stegepladen. Risene koges dagen før, så de er perfekte til stegning, mens nudlerne vendes i med et smagfuldt soyamix. Kylling og flanksteak grilles ved høj varme på grillens SIZZLE ZONE™ for den helt rigtige stegeskorpe og skæres i skiver, før de vendes i eller serveres ovenpå. En alsidig og farverig grillret, hvor du kan bruge de grøntsager og det kød, du har ved hånden - nem at lave og endnu nemmere at nyde under åben himmel.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Stegte ris:

  1. Kog risene dagen før - kog dem med lidt mindre vand end du plejer, så de bliver lidt tørre - det fungerer bedst til stegte ris. De skal på køl, indtil de skal bruges.
  2. Skær grøntsager i tern (ærterne forbliver hele).
  3. Krydr kylling med salt og peber og grill på SIZZLE ZONEN ved høj varme. Lad kyllingen hvile og skær i skiver. Har du ikke en SIZZLE ZONE™ sidebrænder kan du også grille kyllingen inde i grillen eller stege den på din plancha.
  4. Gør planchaen klar, og tænd den ene yderste brænder samt den midterste brænder på høj varme - laves stegte nudler også, så tændes den sidste brænder også på høj.
  5. Kom olie på planchaen og steg alle grøntsager (ikke ærter) i nogle minutter. Når grøntsagerne har fået farve, så steges æg ved siden af og mikses ind i grøntsagerne
  6. Steg nu ris med i grøntsagerne i et par minutter. Tilføj så soyamikset og kylling. Til sidst vendes ærter i. Så er retten klar. Velbekomme.

Stegte nudler:

  1. Skær peberfrugt, løg og spidskål i strimler.
  2. Skær forårsløg i 3-4 cm stykker og hvidløg i skiver.
  3. Kom lidt olie, salt og peber på din flanksteak. Grill den ved høj varme på din SIZZLE ZONE™ sidebrænder, og lad den hvile.
  4. Gør planchaen klar, og tænd den ene yderste brænder samt den midterste brænder på høj varme - laves stegte ris også, så tændes den sidste brænder også på høj.
  5. Kom olie på planchaen og steg alle grøntsager i nogle minutter. Når grøntsagerne har fået farve, så steges æg ved siden af og mikses ind i grøntsagerne.
  6. Tilføj soyamikset og nudlerne og vend alt godt rundt. Servér de stegte nudler og skær kødet i tynde skiver og kom ovenpå. Velbekomme.

Tip:

Kødet kan sagtens undlades i begge retter, hvis du ønsker at bruge de stegte ris og stegte nudler som tilbehør til andet - f.eks. til indbagt kylling eller sprøde forårsruller.

Eventuelle rester fungerer godt kolde i madpakken.

Print opskriften

arrow_upward