Ingredienser
Sådan gør du
Stegte ris:
- Kog risene dagen før - kog dem med lidt mindre vand end du plejer, så de bliver lidt tørre - det fungerer bedst til stegte ris. De skal på køl, indtil de skal bruges.
- Skær grøntsager i tern (ærterne forbliver hele).
- Krydr kylling med salt og peber og grill på SIZZLE ZONEN ved høj varme. Lad kyllingen hvile og skær i skiver. Har du ikke en SIZZLE ZONE™ sidebrænder kan du også grille kyllingen inde i grillen eller stege den på din plancha.
- Gør planchaen klar, og tænd den ene yderste brænder samt den midterste brænder på høj varme - laves stegte nudler også, så tændes den sidste brænder også på høj.
- Kom olie på planchaen og steg alle grøntsager (ikke ærter) i nogle minutter. Når grøntsagerne har fået farve, så steges æg ved siden af og mikses ind i grøntsagerne
- Steg nu ris med i grøntsagerne i et par minutter. Tilføj så soyamikset og kylling. Til sidst vendes ærter i. Så er retten klar. Velbekomme.
Stegte nudler:
- Skær peberfrugt, løg og spidskål i strimler.
- Skær forårsløg i 3-4 cm stykker og hvidløg i skiver.
- Kom lidt olie, salt og peber på din flanksteak. Grill den ved høj varme på din SIZZLE ZONE™ sidebrænder, og lad den hvile.
- Gør planchaen klar, og tænd den ene yderste brænder samt den midterste brænder på høj varme - laves stegte ris også, så tændes den sidste brænder også på høj.
- Kom olie på planchaen og steg alle grøntsager i nogle minutter. Når grøntsagerne har fået farve, så steges æg ved siden af og mikses ind i grøntsagerne.
- Tilføj soyamikset og nudlerne og vend alt godt rundt. Servér de stegte nudler og skær kødet i tynde skiver og kom ovenpå. Velbekomme.
Tip:
Kødet kan sagtens undlades i begge retter, hvis du ønsker at bruge de stegte ris og stegte nudler som tilbehør til andet - f.eks. til indbagt kylling eller sprøde forårsruller.
Eventuelle rester fungerer godt kolde i madpakken.