Ingredienser
Sådan gør du
- Rør gær og vand sammen, og tilsæt sukker, salt og mel. Ælt dejen i hånden i 10-15 min. - det er nemmest på køkkenbordet. Dejen kan føles lidt klistret, men bliv ved med at ælte. Lad dejen hvile på bordet i 15 min. Stram herefter dejen op, kom den i en lufttæt beholder, og sæt den på køl i 24 timer.
- Dejen strammes op ved hjælp af en dejskraber, som skubber dejen ind under sig selv hele vejen rundt, så du efter nogle omgange har en glat og rund dejklump.
- Tre timer før dejen skal bruges, tages den ud. Stram dejen op igen, del den i seks portioner, og stram hver portion op. Lad dejen hæve i en hævekasse med lidt durummel i bunden.
- Steg oksekød og løg i lidt olie med salt og peber. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med et øjeblik. Tilsæt derefter passata, oregano og basilikum, og smag kødsaucen til.
- Tænd din Gozney pizzaovn 30-45 minutter før brug. Den skal varmes op til 370-380 °C.
- Riv cheddar på den grove side af rivejernet og parmesan på den fine. Bland de to oste med mozzarella.
- Smelt smør, hvidløg og lidt salt i en gryde – smørret skal ikke tage farve. Tag gryden af varmen, og rør persille i.
- Drys lidt durummel over de færdighævede dejklumper, og lav en lille bunke durummel på bordet. Tag forsigtigt en portion dej og vend den i durummelet. Brug fingrene til forsigtigt at trykke luften ud mod kanten af dejen. Løft dejen op med fingrene under, og stræk den forsigtigt, så du til sidst har en let aflang pizzadej – brug dejens egen vægt. Fjern overskydende durummel.
- Læg en stribe kødsauce i midten af dejen, og kom ost på toppen – pas på med for meget fyld. Der kan være lidt kødsauce til overs. Fold forsigtigt lidt af dejen ind over fyldet, og luk enderne, så det ligner en pizzabåd.
- Skru ned til middelflamme på din Gozney pizzaovn, når den første pizzabåd skal bages. Bag pizzabåden i cirka 1,5-2 minutter i ovnen – husk at dreje den et par gange undervejs.
- Når alle bådene er bagt, pensles skorpen med hvidløgssmør. Velbekomme!