Gammeldags fastelavnsboller med creme eller Nutella

Man kan aldrig få fastelavnsboller nok, så her får du vores Traeger-lækre opskrift på gammeldags fastelavnsboller. Du kan selvfølgelig variere fyldet efter dine ønsker, men vi kan kraftigt anbefale at prøve dem med creme eller Nutella.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Lun mælken og rør gæren ud deri.
  2. Tilsæt æg, smør og resten af de tørre ingredienser og ælt det godt sammen (i ca. 10 min.).
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time.

Vanijlecremen:

  1. Pisk mælk og æg sammen i en gryde.
  2. Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker.
  3. Pisk det sammen, og bring det i kog under omrøring i ca. 2-3 min. til det tykner lidt.
  4. Dæk gryden til, og stil den på køl.

Bollerne:

  1. Tag dejen ud på et meldrysset bord.
  2. Dejen rulles med kagerulle til en firkant ca. 40x40 cm.
  3. Skær den til i kanterne, og del den op i 16 stykker på hver 10x10 cm. med en kniv.
  4. Fordel ca. 1 spsk. creme eller Nutella på hver firkant.
  5. Saml dem som pakker ved at tage de fire hjørner og klem alle sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud.
  6. Stil dem med sammenføjningerne nedad på en bagepapirbeklædt grillbakke/bageplade og lad dem hæve i ca. 30 min.
  7. Pensl fastelavnsbollerne med æg.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd grillen på 190 °C. - læg en kold bagesten på øverste grillrist, og stil fastelavnsbollerne ind på stenen.
  2. Hvis du bager dem på en gasgrill, så skal det bages på indirekte varme.
  3. Bag dem i ca. 18-20 min. til de er lysebrune på toppen.

Anretning:

  1. Sæt dine fastelavnsboller til afkøling.
  2. Pynt dine fastelavnsboller med glasur, når de er let afkølede.

Print opskriften

arrow_upward