Dessert-calzone med Nutella

Sprøde udenpå og bløde indeni - de her små dessert-calzone med flydende nutellafyld er en himmelsk afslutning på et godt måltid. Bag dem i pizzaovn ved høj varme, så de får en let sprød skorpe, mens midten forbliver cremet takket være den frosne Nutella. Den luftige pizzadej og en afsluttende pensling med smør og et drys flormelis gør dem uimodståelige. Perfekte som sød snack, til dessertbordet eller bare når du vil imponere med noget enkelt og lækkert fra pizzaovnen.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Julia Olsen, Onekitchenblog

  • texture Pizzaovn
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Rør gær og vand sammen, og tilføj sukker, salt og mel. Ælt dejen i hånden i 10-15 min. – det er nemmest på køkkenbordet. Dejen kan føles lidt klisteret, men bliv ved med at ælte. Lad dejen hvile på bordet i 15 min., og stram herefter dejen op. Kom den i en lufttæt beholder og på køl i 24 timer.
  2. Dejen strammes op ved at bruge en dejskraber, som skubber pizzadejen ind under sig selv hele vejen rundt, så du efter nogle omgange har en glat og rund dej.
  3. To timer før dejen skal bruges, tages den ud og strammes op. Del den i 14 portioner (opskriften tager udgangspunkt i, at det er til 14. stk), og hver dej strammes op. Lad dejen hæve i to hævekasser med lidt durummel i bunden.
  4. Fordel Nutella ud i 14 små portioner på et skærebræt med bagepapir. Nutellaen lægges i små, 7-8 cm lange portioner. Frys nu Nutellaen.
  5. Din Gozney-pizzaovn tændes 30-45 min., før den skal bruges. Den skal varmes op til 370-380 grader.
  6. Kom lidt durummel over de færdighævede dejklumper, og lav en lille bunke durummel på bordet. Tag forsigtigt en portion dej og vend den i durummelet. Med fingrene trykkes luften forsigtigt lidt ud, så dejen danner en aflang form – dejen skal ikke strækkes, da calzonen skal holdes lille. Kom en frossen portion Nutella i midten, og luk calzonen godt. Fjern al overskydende durummel. Lav to calzone ad gangen, og form først de næste, når ovnen er fri.
  7. Bag de to calzone på én gang i pizzaovnen i cirka 2 min., eller indtil de begge er godt gyldne hele vejen rundt.
  8. Herefter gentages med to nye calzone, indtil alle 14 er bagt.
  9. Pensl de færdige calzone med smeltet smør, og sigt flormelis over. Velbekomme.

 

Tips:

Hvis Nutellaen ikke fryses, er det svært at få en flydende midte, da Nutellaen bliver tilberedt i de høje temperaturer i pizzaovnen. Nutellaen kan fryses lang tid i forvejen.

Skal de færdige calzone fryses, så undlad at toppe dem med smør og flormelis.

Print opskriften

arrow_upward