play_circle_outline youtube
Grydebroed Opskrift Pillegrill 1 0090

Grydebrød

Kan det lade sig gøre at lave helt sprødt og lækkert bagværk på en træpillegrill? Absolut! I dag bager vi i en gryde og fordelene er mange: Brødet bliver helt sprødt, vi slipper for bøvlet med at forme brødet og visuelt bliver grydebrødet flot højt og helt rundt… og så er det virkelig nemt! Faktisk er grydebrødet måske verdens bedste brød… og det er i hvert fald lækkert og enkelt, så selv om du ikke har den store erfaring med bagværk, så kan du ikke gå galt med denne opskrift.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Rør vand, salt og gær sammen i skål.
  2. Vend melet i og rør rundt med en ske, til du får en ensartet masse.
  3. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller et viskestykke og smid den i køleskabet i minimum 8 timer.

Brødet:

  1. Stryg godt med mel ud på dit bord.
  2. Tag dejen ud på bordet og ’fold’ dejen sammen et par gange på hvert led.
  3. Smør skålen med madolie.
  4. Læg dejen tilbage i skålen og lad den efterhæve 3-5 timer ved stuetemperatur.

Tilberedning på grillen:

  1. Tag alle grillriste ud af grillen med undtagelse af den nederste.
  2. Smør en støbejernsgryde med madolie – en billig madolie, som solsikkeolie er fin. Det skal være den gryde, som du vil bage brødet i.
  3. Stil gryden med låg ind i grillen og tænd grillen på 250 °C. Meningen er at grill og gryde skal være rigtig varme FØR dejen kommer ind.
  4. Når grill og gryde er helt varme, så lægger du dejen i gryden og lægger låg på. Bag brødet i 30 min.
  5. Tag låget af gryden og bag brødet i yderligere 15 min. Derefter har du ’måske verdens bedste brød’! Enjoy.

Print opskriften

arrow_upward