play_circle_outline youtube
Spatchcock Kalkun Med Citrus Og Krydderier Opskrift Pillegrill 1 0091

Spatchcock kalkun

I forbindelse med Traeger Grill juleshow får du her opskriften på en lækker kalkun lavet i "spatchcock-stil".

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Marinaden:

  1. Bland ingredienserne til marinaden sammen med ca. 3 liter vand.

Kalkunen:

  1. Trim din kalkun for overflødigt skind.
  2. Læg kalkunen i et fad og hæld marinaden derved. Sæt dernæst folie over. Hvis ikke marinaden dækker kalkunen helt, kan du vende den undervejs.
  3. Stil kalkunen på køl natten over eller ca. 24 timer.
  4. Fjern kalkunen fra marinaden og skyl den under koldt vand.
  5. Tør den med et stykke køkkenrulle indvendigt og udvendigt.

Grillen:

  1. Tænd grillen og indstil den til 175°C.

Smøret:

  1. Rør smør, hvidløg, timian og peber sammen til urtesmør.

Klargør kalkunen:

  1. Skær kalkunen op og fjern ryggen. Du kan evt. gemme rygstykket og lægge det i fadet sammen med fonden og kalkunen, så det fungerer som smagsgiver til sovsen.
  2. Gør kalkunen helt flad ved at give den et hårdt tryk.
  3. Løsn skindet ved brystet og lav 2 lommer.
  4. Læg urtesmørret under skindet på hvert bryst i et tykt lag.
  5. Hæld fond samt snittede gulerødder, bladselleri, laurbærblade, frisk timian, salt og peber i et fad, og læg kalkunen ovenpå.
  6. Pensl kalkunen med olie og drys med salt og peber.

Tilberedelse på grillen:

  1. Grill kalkunen i ca. 3 timer til en kernetemperatur på 70°C.

Servering:

  1. Lad kalkunen hvile i ca. 20 minutter inden du skærer den ud.
  2. Server kalkunen med de grillede grøntsager og en god kartoffelmos.

Print opskriften

arrow_upward