play_circle_outline youtube
Fladbroed Paa Grill Opskrift Pillegrill 1 0093

Fladbrød på grill

Mangler du også inspiration til godt tilbehør, når du griller? Så er fladbrødet sikkert noget for dig. Det tyrkisk-inspirerede fladbrød er lækkert til de fleste retter, men vores favorit er lam og kylling. Det er også et hit som en lille appetizer til at dyppe i forskellige dressinger, hummus, olier eller lign.

Opskriften her er lavet på en Traeger PRO575 – Det er nemt at bage på en grill, bare smid dejen direkte på grillristen, og så passer det stort set sig selv.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand i en røreskål eller røremaskine.
  2. Tilsæt salt, sukker, olie og æg. Rør indtil dejen er glat.
  3. Sigt melet i og rør.
  4. Rør nu dejen på maskine eller ælt dejen i hånden indtil du får en fast og smidig dej.
  5. Lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.

Grillen:

  1. Tænd din grill på 230°C. og vent indtil den er godt varm.
  2. Det er lige meget hvilken type træpiller, du anvender, for der kommer stort set ingen røg på de høje temperaturer, vi skal bruger.

Fyldet:

  1. Du bestemmer selv om du vil lave fladbrød ud af dejen eller wraps. Hvis du laver wraps, så skal du ikke pensle med æg og pynte med frø.
  2. Del dejen i 8 lige store stykker.
  3. Brug lidt durum-mel til at rul hver klump dej ud til et lille fladbrød eller en rund wrap. Det må godt være rustikt.
  4. Lige inden fladbrødene skal bages, pensler du med æg eller mælk og pynter med sesam og nigellafrø.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg dine brød/wraps på den nederste grillrist. Sørg for at der er lidt plads fra brødene og ud til kanten af grillen - ingen bagesten eller bagepapir er nødvendig.
  2. Bag fladbrødene/wraps i din pillegrill ved 230°C. i ca. 5 min.
  3. Roter gerne brødene en enkelt gang, når halvdelen af tiden er gået. På den måde sikrer du en jævn bagning. Enjoy!

Print opskriften

arrow_upward