play_circle_outline youtube
Grillet Juleskinke Opskrift Pillegrill 2
Grillet Juleskinke Opskrift Pillegrill 1 0094
Grillet Juleskinke Opskrift Pillegrill 1

Grillet juleskinke

Den klassiske juleskinke er måske ikke helt så kendt her i Danmark, som flæskesteg og andesteg, men det vil vi gerne lave om på. For denne grillede skinke oser nemlig af julestemning, og passer perfekt som aftensmad i december eller som en overdådig ret på julefrokostbordet. Juleskinken tilberedte vi i forbindelse med vores Traeger Grill Juleshow 2021, og hele udsendelsen (og tilberedningen af skinken) kan se på vores Traeger Youtube-kanal.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd grillen og indstil den til 160 °C.

Skinken:

  1. Skær et rude/diamantmønster i skinken (så hænger siruppen bedre fast).
  2. Læg skinken i et fad beklædt med folie.
  3. Sæt nelliker i krydserne på skindet.

Siruppen:

  1. I en lille kasserolle hældes sirup, brun sukker, æblejuice, sennep, kanel og ingefær. Rør det hele godt sammen.
  2. Stil kasserollen på grillen, indtil sukkeret er smeltet.

Tilberedelse på grillen:

  1. Stil skinken ind på grillen og pensl skinken med sirup flere gange i løbet af den næste halvanden time.
  2. Grill skinken til den har en kernetemperatur på 55 °C.

Servering:

  1. Lad den hvile i ca. 20 min. inden udskæring.

TIP: Hvis du ønsker at eksperimentere med røgsmag, kan du starte med at grille skinken de første 20 min. ved 100 °C. så træpillerne kan tilføre den ønskede røgsmag.

Print opskriften

arrow_upward