Daglig vedligeholdelse af din gasgrill

12. oktober 2021

Børste

Hvordan skal en gasgrill vedligeholdes i det daglige?

Selvom Napoleon® laver kvalitetsgrill, så kræver en grill, der er udsat for dansk vejr, stadig løbende vedligeholdelse. Derudover er det også afgørende for garantien på din grill, at du benytter og vedligeholder den korrekt.

Børste

6 gode råd til regelmæssig vedligeholdelse af din gasgrill:

  1. Grillristen skal børstes fri for skidt efter brug hver gang med en grillbørste. Støbejernsriste smøres med et tyndt lag madolie bagefter. På den måde er grillristen altid klar til næste grillaften.

  2. Fedt-/foliebakken skal kontrolleres og udskiftes efter behov.

  3. Bundbakken skal tømmes for madrester og skrabes ren. Rengøringen er vigtig, da en beskidt bundbakke kan forårsage fedtbrand. Tag bundbakken ud og skrab den ren. Det er ikke nødvendigt med vand og sæbe, medmindre du selv ønsker det.

  4. Gasslangen kontrolleres løbende for lækage ved at ”knække” slangen. Kan du se
    små revner, skal den udskiftes. Lav ligeledes lækagetest jf. manualen.

  5. Sideborde, skabslåger, låg og andre overflader i rustfrit stål skal jævnligt tørres over med varmt vand på en blød klud. Tør efter med et viskestykke. Ca. en gang om måneden påføres Napoleon Grill Protector eller et lignende produkt. Tør igen efter med en blød, tør og ren klud. Det beskytter mod rust og får grillen til at fremstå flot og velholdt i mange år fremover.
    Grill med emaljeret låg vaskes ligeledes af i varmt vand eller sæbevand og tørres efter med et tørt viskestykke.

  6. Meget snavset grill, som ikke kan rengøres med vand, kan i stedet rengøres med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner udvendigt. Efter påføring tørres grillen af med en klud, der er opvredet i rent, varmt vand. Tør efter med et viskestykke. Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner må anvendes på alle udvendige overflader med undtagelse af frontpanelet, da det kan fjerne de påtrykte ikoner. Dette bruges også på vores Phantom™ og TravelQ™ modeller.
arrow_upward