Hovedrengøring af gasgrill

31. januar 2023

Napoleon Grillboerste Heavy Duty Rustfri Staal 62052 Lifestyle 1

Forårsrengøring af grillen

Sådan gør du din gasgrill klar til en ny grillsæson

Mange griller efterhånden året rundt og det er derfor vigtigt, at din gasgrill får en hovedrengøring min. en gang halvårligt. Det er eksempelvis praktisk at gøre forår og efterår som klargøring til den forestående sommer- eller vintergrillsæson. Derudover er det også afgørende for garantien på din grill, at du vedligeholder den korrekt.

Indvendigt på grillen

 1. Fjern grillriste og Sear Plates™ og skrab derefter grillens indvendige sider rene med en spatel i plast eller træ. Skal grillen pakkes helt væk, vaskes siderne indvendigt med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner og en almindelig grydesvamp. Skyl af med rent, varmt vand.

 2. Bundbakken tømmes og skrabes ren. Skal grillen pakkes helt væk, vaskes bundbakken med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner og skylles af med rent, varmt vand. Udskift også den lille foliebakke.

 3. Brænderrør vedligeholdes to gange årligt, hvis du griller hele året. Pakkes grillen helt væk efter rengøring, er det ikke nødvendigt at gentage vedligeholdelsen af brænderrørene, når grillen tages frem igen. Brænderrørene er lette at afmontere, når de skal rengøres, og kan let og hurtigt påsættes igen. Se evt. vores video på hjemmesiden.

 4. Sear Plates™ børstes rene med en stiv børste. De skal ikke vaskes, da den høje varme hurtigt brænder fedt og madrester af. OBS! Sear Plates™ er en sliddel og kan udskiftes efter behov.

 5. Grillriste rengøres. Er de meget beskidte, kan de rengøres med Napoleon Power Cleaner - bemærk blandingsforholdet på 1:5. Rengør altid dine riste udenfor grillen og skyl efter med varmt vand. Hvis ristene er lavet i støbejern, skal de efterfølgende smøres med madolie.

 6. Sæt betrækket på grillen når den er helt rengjort og tør. Tilbehør skal opbevares tørt - som minimum i en garage eller et haveskur. Dette sikrer en længere levetid på dit rotisseri, stegeplader mv.
Brænderrør

Sizze Zone2
Bøf På SIZZLE ZONE

Hvordan rengøres en SIZZLE ZONE™?

Dette skal du bruge:
• Topnøglesæt
• Spidstang
• Spatel
Napoleon 3-I-1 Grill Cleaner
Napoleon BBQ Protector

Hovedrengøring

 1. Fjern drypbakken ved at skrue de to møtrikker af. Vask med varmt vand og sæbe.

 2. Kobl gasslangen fra ved at fjerne clipsen.

 3. Fjern igniteren ved at løsne skruen.

 4. Løft det keramiske varmelegeme ud og rengør det.

 5. ADVARSEL: Rengør ikke din SIZZLE ZONE™ med vand. Skulle uheldet være ud og du får vand ned i det keramiske legeme, skal det mindst tørre mellem 3-5 dage ved stuetemperatur før du tænder det igen, ellers risikerer du det revner. Får du brug for et nyt keramiske legeme, kan du købe et nyt her »

 6. Grillristen rengøres. Er den meget beskidt, kan den rengøres med Napoleon Power Cleaner - bemærk blandingsforholdet på 1:5. Fjern altid risten fra grillen når du rengør den og skyl efter med varmt vand. Hvis risten er lavet i støbejern, skal den efterfølgende smøres med madolie.

 7. Rengør bunden af SIZZLE ZONEN.

 8. Genmonter alle dele.

 9. Kontroller afstanden på igniteren. Benene på gnisttænderen skal sidde ved en sådan afstand, at gnisten slår mellem dem.

  TIPS: Efter daglig brug
  Brænd altid fedtrester væk på det infrarøde element inden du slukker SIZZLE ZONEN.
arrow_upward