Hovedrengøring af gasgrill

01. september 2022

Napoleon Grillboerste Messing Trae 45Cm 62028 Lifestyle 1

Sådan klargør du din gasgrill til grillsæsonen?

Mange griller efterhånden året rundt og det er derfor vigtigt, at din gasgrill får en hovedrengøring min. en gang halvårligt. Det er eksempelvis praktisk at gøre forår og efterår som klargøring til den forestående sommer- eller vinter-grillsæsonen. Derudover er det også afgørende for garantien på din grill, at du vedligeholder den korrekt.

Halvårlig vedligeholdelse

Her er vores bedste tips:

Udvendigt på grillen

 1. Brug Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner på alle udvendige overflader (dog ikke frontpanel).

 2. Vask grillen med varmt vand og sæbe. Skyl efter med rent, varmt vand og
  tør af med en ren karklud.

 3. Påfør Napoleon BBQ Protector (varenummer 10235) på alle rustfrie
  overflader. Se punkt 5 under ”Løbende vedligeholdelse af din gasgrill”.

Indvendigt på grillen

 1. Fjern grillriste og Sear Plates™ og skrab derefter grillens indvendige sider rene med en spatel i plast eller træ. Skal grilen pakkes helt væk, vaskes siderne indvendigt med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner og en almindelig grydesvamp. Skyl af med rent, varmt vand.

 2. Bundbakken tømmes og skrabes ren. Skal grilen pakkes helt væk, vaskes bundbakken med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner og skylles af med rent, varmt vand. Udskift også den lille foliebakke.

 3. Brænderrør vedligeholdes to gange årligt, hvis du griller hele året. Pakkes grillen helt væk efter rengøring, er det ikke nødvendigt at gentage vedligeholdelsen af brænderrørene, når grillen tages frem igen. Brænderrørene er lette at afmontere, når de skal rengøres, og kan let og hurtigt påsættes igen. Se evt. vores video på hjemmesiden.

 4. Sear Plates™ børstes rene med en stiv børste. De skal ikke vaskes, da den høje varme hurtigt brænder fedt og madrester af. OBS! Sear PlatesTM er en sliddel og kan udskiftes efter behov.

 5. Grillriste rengøres. Er de meget beskidte, kan de rengøres med Napoleon Power Cleaner (varenummer 10236) - bemærk blandingsforholdet på 1:5. Rengør altid dine riste udenfor grillen og skyl efter med varmt vand. Hvis ristene er lavet i støbejern, skal de efterfølgende smøres med madolie.

 6. Sæt betrækket på grillen når den er helt rengjort og tør. Tilbehør skal opbevares tørt - som minimum i en garage eller et haveskur. Dette sikrer en længere levetid på dit rotisseri, stegeplader mv.
Brænderrør
arrow_upward