Napoleon: Rengøring og vedligeholdelse

07. juli 2021

Hero

Vedligeholdelse

De 2 vigtigste råd efter grillen er samlet

1: Gem grillens serienummer

Gem grillens serienummer i tilfælde af reklamationer. Det står indeni eller bagpå grillen. Skriv evt. serienummeret ned på manualen eller tag et billede af det.

2: Læs den vedlagte sikkerheds- og vedligeholdelsesinstruktion

Det er bl.a. afgørende for garantien på din grill, at du benytter og vedligeholder den korrekt.

Inden grillen tændes første gang

Få mest ud af din grill med disse 4 trin:

 1. Kontrollér gastilslutningen en ekstra gang
  Er den forsvarligt spændt, og er den tæt, så den ikke lækker gas? Lav gerne en lækagetest jf. brugermanualen.

 2. Vask grillristen og tør efter
  Rist i rustfrit stål; Anvend varmt sæbevand.
  Støbejernsrist; Anvend KUN varmt vand.

 3. Støbejernsrist: Smør grillristen ind i madolie
  Smør grillristen grundigt ind i madolie inden den tages i brug. Brug enten en pensel eller evt. køkkenrulle. Tænd efterfølgende grillen med risten i.

  Varm risten igennem ved minimum 200° C i en god times tid. Påfør evt. olie nogle ekstra gange undervejs. Det giver en overflade, som slipper mad og snavs lettere, og derudover bliver grillristen mere modstandsdygtig overfor rust.

 4. Brug Protector på grillens rustfrie overflader
  Påfør Napoleon BBQ protector (varenummer 10235) på alle rustfrie overflader - eksempelvis sider, sideborde, skabslåger og/eller låg. Tør efter med en blød, tør og ren klud. Gentages en gang om måneden eller efter behov. Se punkt 5 under ”Løbende vedligeholdelse ved brug”.

Børste

Løbende vedligeholdelse ved brug

Selvom Napoleon® laver kvalitetsgrill, så kræver en grill, der er udsat for dansk vejr, stadig løbende vedligeholdelse.

Her er 6 gode råd:

 1. Grillristen skal børstes fri for skidt efter brug hver gang med en grillbørste. Støbejernsriste smøres med et tyndt lag madolie bagefter. På den måde er grillristen altid klar til næste grillaften.

 2. Fedt-/foliebakken skal kontrolleres og udskiftes efter behov.

 3. Bundbakken skal tømmes for madrester og skrabes ren. Rengøringen er vigtig, da en beskidt bundbakke kan forårsage fedtbrand. Tag bundbakken ud og skrab den ren. Det er ikke nødvendigt med vand og sæbe, medmindre du selv ønsker det.

 4. Gasslangen kontrolleres løbende for lækage ved at ”knække” slangen. Kan du se
  små revner, skal den udskiftes. Lav ligeledes lækagetest jf. manualen.

 5. Sideborde, skabslåger, låg og andre overflader i rustfrit stål skal jævnligt tørres over med varmt vand på en blød klud. Tør efter med et viskestykke. Ca. en gang om måneden påføres Napoleon Grill Protector eller et lignende produkt. Tør igen efter med en blød, tør og ren klud. Det beskytter mod rust og får grillen til at fremstå flot og velholdt i mange år fremover.
  Grill med emaljeret låg vaskes ligeledes af i varmt vand eller sæbevand og tørres efter med et tørt viskestykke.

 6. Meget snavset grill, som ikke kan rengøres med vand, kan i stedet rengøres med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner udvendigt. Efter påføring tørres grillen af med en klud, der er opvredet i rent, varmt vand. Tør efter med et viskestykke. Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner må anvendes på alle udvendige overflader med undtagelse af frontpanelet, da det kan fjerne de påtrykte ikoner. Dette bruges også på vores Phantom™ og TravelQ™ modeller.

Halvårlig vedligeholdelse

Eksempelvis forår og efterår. Her er vores bedste tips:

Udvendigt på grillen

 1. Brug Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner på alle udvendige overflader (dog ikke frontpanel).

 2. Vask grillen med varmt vand og sæbe. Skyl efter med rent, varmt vand og
  tør af med en ren karklud.

 3. Påfør Napoleon BBQ Protector (varenummer 10235) på alle rustfrie
  overflader. Se punkt 5 under ”Løbende vedligholdelse ved brug”.

Indvendigt på grillen

 1. Fjern grillriste og Sear Plates™ og skrab derefter grillens indvendige sider rene med en spatel i plast eller træ. Skal grillen pakkes helt væk, vaskes siderne indvendigt med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner og en almindelig grydesvamp. Skyl af med rent, varmt vand.

 2. Bundbakken tømmes og skrabes ren. Skal grillen pakkes helt væk, vaskes bundbakken med Napoleon 3-i-1 Grill Cleaner og skylles af med rent, varmt vand. Udskift også den lille foliebakke.

 3. Brænderrør vedligeholdes to gange årligt, hvis du griller hele året. Pakkes grillen helt væk efter rengøring, er det ikke nødvendigt at gentage vedligeholdelsen af brænderrørene, når grillen tages frem igen. Brænderrørene er lette at afmontere, når de skal rengøres, og kan let og hurtigt påsættes igen. Se evt. vores video på hjemmesiden.

 4. Sear Plates™ børstes rene med en stiv børste. De skal ikke vaskes, da den høje varme hurtigt brænder fedt og madrester af. OBS! Sear PlatesTM er en sliddel og kan udskiftes efter behov.

 5. Grillriste rengøres. Er de meget beskidte, kan de rengøres med Napoleon Power Cleaner (varenummer 10236) - bemærk blandingsforholdet på 1:5. Rengør altid dine riste udenfor grillen og skyl efter med varmt vand. Hvis ristene er lavet i støbejern, skal de efterfølgende smøres med madolie.

 6. Sæt betrækket på grillen når den er helt rengjort og tør. Tilbehør skal opbevares tørt - som minimum i en garage eller et haveskur. Dette sikrer en længere levetid på dit rotisseri, stegeplader mv.
Brænderrør
arrow_upward