Kalibrering af kødprobe/stegetermometer

19. juni 2022

Kalibrering Af Probe

Hvordan kalibrerer man en købprobe/ et stegetermometer?

Der kan tilsluttes en kødprobe (et stegetermometer) til alle Traegers pillegrill, men som det er med al elektronik, så kan det nogle gange drille. Et af de mest almindelige problemer med stegetermometre er, at de ikke bliver kalibreret korrekt. Her kan du se hvordan du gør.

Sådan kalibrerer du en kødprobe (stegetermometer):

Først skal det testes, hvilken temperatur proben måler i et perfekt 0° C miljø.

  • Lav et isbad ved at fylde et højt glas med is og derefter vand. Isen skal hvile på bunden af glasset. Gør den ikke det, hælder du gradvist lidt vand ud indtil den gør.
  • Herefter tilslutter du proben til grillen.
    Naviger til Menu > Settings > Probe Calibration

  • Placer nu proben i isbadet og rør forsigtigt rundt i 1 minut for at få en nøjagtig aflæsning.
  • Proben skal måle 0° C.
    Gør den ikke det, skal du fortsætte til punktet Probe Offset.

Probe Offset - justering af proben

Hvis ikke proben måler 0° C i isbadet, kan du justere dette, da du nu har en nøjagtig aflæsning af, hvor præcis den måler.

Måler proben eksempelvis 4° C i isbadet, kan du forskyde temperaturmålingen med -4°C, så der nøjagtigt aflæses 0° C.

  • Naviger til Menu > Settings > Probe Calibration
  • Vælg Probe Offset
  • Drej på knappen for at justere temperaturforskydningen i intervaller af 1° C (fra -8° C til +8° C). Standardindstillingen er 0.
  • Tryk på midten af drejeknappen for at bekræfte og vende tilbage til Settings.
arrow_upward