Klargøring af paellapande

31. marts 2022

Paellapander Hotwok Miljø 1

Hvordan gør man en paellapande klar?

Korrekt afbrænding

Inden du tager din paellapande i brug, er det vigtigt, at du "brænder den af", så den er klar til tilberedning af lækre retter. Paellapanden er nemlig beskyttet af en film, som først skal fjernes ved denne procedure.

Ved at følge instruktionerne for klargøring, brug og vedligeholdelse af din HOT WOK Paellapande, forlænger du også levetiden. Samtidig er det vigtigt at notere, at garantien på produktet afhænger af dette.

Gasblussene fra HOT WOK udvikler henholdsvis 4,5 kW, 7,0 kW og 12,0 kW i varmeeffekt, hvoraf sidstnævnte er blandt det højeste på markedet. Det er derfor vigtigt, at du anvender en olie med et højt rygepunkt i din paellapande.

Vi anbefaler jordnødde- eller solsikkeolie.

Paellapander Hotwok Miljø 1

Sådan afbrænder man en paellapande:

Paellapanden er produceret i carbonstål, som er et velegnet materiale til at lede varme. Paellapanden er beskyttet af en belægning, som skal brændes af inden brug.

  1. Hæld 3-6 spsk. solsikkeolie i paellapanden

  2. Tænd dit HOT WOK gasblus på fuld blus
    Pas dog på ved 12 kW brænder, da de er meget kraftige og gå IKKE fra paellapanden, mens olien varmes op.

  3. Lad paellapanden stå over flammerne og fordel olien rundt med cirkulære bevægelser i ca. 2 min. Det er vigtigt, at olien fordeles over hele den indvendige overflade indtil den brune farve kommer frem over alt.

  4. Når panden er lysebrun indvendig slukkes gasblusset og panden tages af.

  5. Hæld olien ud, og tør panden af med køkkenrulle

Gentag proceduren 3 gange, eller indtil der ikke længere er afbrændingsrester på køkkenrullen.

Paellapande

Efter klargøringen vil din HOT WOK Paellapande have skiftet farve fra skinnende metal til en mørkere nuance. Dette er normalt og indikerer, at forberedelsen er udført korrekt. Med tiden vil panden blive mørkere og mørkere, hvilken kun er godt. Det mørke lag fungerer som en slags non-stick overflade.

En paellapande kan nemt holde tilberedt mad varmt, men pas på fingrene - panden kan stadig være meget varm ved servering.

Sådan rengør du en paellapande:

En paellapande må ALDRIG rengøres i sæbevand eller komme i opvaskemaskinen. Skyld den i stedet i varmt vand og tør af med en klud.


Sikkerhedsinformation:

Flammer
Skulle der opstå flammer i olien i wokken pga. for høj varme, må du ALDRIG slukke flammerne med vand. Brug et brandtæppe eller andet der hurtigt kan kvæle ilden.

Der er forskel på udendørs og indendørs gasblus
HOT WOK Professional og HOT WOK Original er begge gasblus, der kun må benyttes udendørs.
HOT WOK Silverline gasblus må til gengæld benyttes både indendørs og udendørs.
Silverline kan derudover kobles på de små 450 g gasdåser.

arrow_upward