Lynstegning af grøntsagerne

10. juli 2022

262177309 511128367034018 6646610000906408135 N
262177309 511128367034018 6646610000906408135 N

Hvordan lynsteger man grøntsager?

Hvad er bedst at lynstege grøntsager i? Hvis du spørger os, er svaret helt klart i en wok - og det er her, at en HOT WOK kommer ind i billedet. Ved lynstegning er det kW-effekten, du skal være opmærksom, da den afgør, hvor meget varme din gasbrænder kan afgive. Jo højere effekt, jo bedre resultat kan du opnå.

Se HOT WOK gasbrænderne her »

Men hvad sker der egentlig, når du lynsteger grøntsager?

Hvad betyder det at "lynstege"?

Lynstegning er kendetegnet ved at stegningen foregår ved rigtig høj varme over kort tid. Dette er også den primære måde at tilberede wokretter på.

Lynstegning, eller "at wokke", går i al sin enkelthed ud på at stege grøntsagerne i så lidt olie i wokken som muligt og i så kort tid som muligt. Metoden er derfor bedst egnet til tyndt udskårne grøntsager.

For at opnå et godt resultat, er det vigtigt du har god varme på wokken og bruger så lidt olie som muligt. Du vil hurtigt kunne smage, at denne stegemåde højner smagsoplevelsen og grøntsagerne forbliver sprøde. Friske grøntsager er især gode, når de tilberedes i en wok, da de dermed bevarer sin sprøde tekstur, og farverne bliver mere levende.

Sådan lynsteger du i en wok:

  • Hæld først lidt olie i wokken (vi anbefaler ca. 2-3 spsk.)

  • Lad olien varme op i ca. 20-30 sek.

  • Kom derefter grøntsagerne i wokken.
    Overvej hvilke grøntsager, der har brug for mest stegetid. Start eksempelvis med at lynstege gulerødder og andre rodfrugter, som kræver ca. 2 min. længere stegetid end f.eks. kål og peberfrugt.

  • Grøntsagerne må ikke koge!
    Steg altid ved høj varme og bliv ved wokken hele tiden, så intet brænder på. Løft og rør hele tiden i grøntsagerne.

  • Efter ca. 2-4 min. er dine grøntsager færdige. Hvis der stadig er grøntsagsvand tilbage i wokken, som ikke er fordampet under lynstegningen, så hæld det væk og sæt wokken tilbage over din HOT WOK-brænder.

  • Til sidst tilsættes salt efter behov under stegningen.

    Tips:
    Du kan bruge fiskesauce i stedet for salt – fiskesauce kaldes også "Asiens salt".

    Østerssauce er også en populær smagsgiver. Hvis du blander det med lidt soja, bliver dine grøntsager belagt med en yderst velsmagende sauce. Forbered dine grøntsager efter din smag og præference.

    Du kan også gøre madlavningen mere visuelt spændende ved at tænke på farverne på dine grøntsager. Så det hele behøver ikke være grønt, men tænk på hvad der kan tilsættes som gult, rødt, orange osv. - alle grøntsager kan nemlig tilberedes i din wok.

arrow_upward