Madlavning med en wok

15. august 2022

Hotwok Tips Tricks

Tips til madlavning med en wok

En WOK er det mest alsidige og praktiske værktøj i dit køkken. Den kan braisere, stege og sautere. På grund af sin unikke form kræver wokken nogle specielle tilberedningsteknikker.

Her kommer tips til, hvordan du får det meste ud af din WOK.

 

  • Overfyld aldrig wokken.
    Hvis du overfylder wokken, vil du ikke kunne lynstege og ingredienserne ender med at blive "kogt"
     
  • Forbered dine ingredienser, så alt er klar.
    Det er en god ide at være forberedt og have alle dine ingredienserne klargjort. Det går stærkt, når man wokker, så det er vigtigt, at man er ved wokken hele tiden.

  • Forvarm wokken før du begynder.
    Allerede inden du tilføjer olie til wokken, skal den forvarmes, indtil den begynder at ryge. En ordentlig rengjort wokpande vil altid have mikroporer i metallet, der holder noget olie/madpartikler - det er en god ting, da det er med til at frigive smag. Når du tilføjer olie i den varme pande, begynder porerne at lukke sig. Du er nu klar til at tilberede din mad.

Klargøring af wokpande

 

  • Brug den rigtige olie.
    Det er vigtigt, at du anvender en olie med et højt brændepunkt og lavt indhold af flerumættet fedt.
    Bruger du sesam eller olivenolie, kommer det til at "brænde" og smage bittert.
    Vi anbefaler jordnødde- eller solsikkeolie.

  • Skru op for varmen.
    Nøglen til madlavning med en wok er masser af kontrolleret varme. Med høj varme vil du få smagsnuancer og teksturer i maden, som du kun kan opnå med wok. 
arrow_upward