Et blæret gadget til grillmanden

03. juni 2022

Timberline 850 Med Redskaber Og Skærebræt

Omtale på Mandesager.dk

Hvis du vil skrue helt op for liren

Nå ja, der er jo ingen grund til at gøre noget halvhjertet. Og hvis du er vild med at grille og gerne vil skrue helt op for liren, så er en Traeger Timberline 850 din nye bedste ven. Her i artiklen kigger vi nærmere på den fantastiske træpillegrill, der i bund og grund er den ultimative grill-gadget. Først får du lige en fuld gennemgang af bæstet i videoen herunder, før vi udpensler de fedeste features.

Sådan indleder Peter Frøkjær sin artikel på Mandesager.dk, hvor han kigger nærmere på det han betegner som "en blæret gadget til grillmanden", og fortsætter;

Det bedste af det bedste

Du kan da sagtens få varmet pølserne, bøfferne og grøntsagerne godt igennem på en kulgrill eller en gasgrill, men en Traeger Timberline 850 tager den lige op på næste niveau.

Den bruger nemlig træpiller, og det giver røgen, som du kender så godt fra kul, og kombinerer den med letheden og den hurtige opstartsstid fra en gasgrill. Resultatet giver dig de bedste egenskaber samlet i én pakke, og det er mega let at fyre med træpiller, for du fylder dem bare i det store opbevaringsrum med plads til lige knap 11 kilo, og så sørger den selv for resten.

Og det er noget af en moppedreng, for grillen vejer 90 kilo, så det er virkelig kram. Så er det selvfølgelig ret belejligt, at du nemt kan flytte grillen rundt, fordi der er hjul på dyret.

Allerede når du pakker grillen ud, mærker du den høje kvalitet. Alt er bikset perfekt sammen, og det er tydeligt, at det er det bedste af det bedste. Låget er for eksempel pænt tungt at åbne, så du skal ikke pussenusse med noget som helst. Her er det så også lækkert med de gennemtænkte detaljer, som du bliver glad for i kampens hede. Der er både fronthylde og sidebord af rustfrit stål, mens du også får et lækkert skærebræt af bambus, der hæfter sig stabilt fast på grillen med magneter.

Der er masser af overskud til de store måltider, hvor du får tre niveauer med tykke grillriste, og det er altså god basis for at gå grill-amok.

Fuld kontrol med træpiller

Når du griller, er temperaturen altafgørende.

Takket være træpillerne, den ekstreme isolering og digitale temperaturstyring er du i stand til at tage fuld kontrol over temperaturen med en Traeger Timberline 850. Den holder faktisk temperaturen med en præcision på +/- 3 grader, hvilket virkelig udvider mulighederne for at gå på eventyr med langtidsstegninger, og det gælder fra 75 grader til hele 260 grader.

Det hele styrer du enten på det indbyggede kontrolpanel med display eller på mobilen – som vi kigger nærmere på i næsten afsnit.

Den præcise temperaturstyring er lige præcis, hvad du har brug for, hvis du drømmer om at kaste dig ud i krævende langtidsstegninger. Her er det faktisk hverken svært eller besværligt at prøve kræfter med en heldagsforestilling, for du smider bare dit kød i grillen og sætter den ønskede temperatur, og så er det ellers bare med at smugkigge med jævne mellemrum og så ellers slappe af med en kold øl eller to undervejs.

Her kan du så også give den gas med Super Smoke funktionen, der giver et ekstra skud røg, og hvis timingen glipper med serveringstidspunktet, så er det ret praktisk med Keep Warm funktionen, der nedsætter temperaturen og holder maden varm i stedet for at tilberede den. Nogen gange er kartoflerne lidt længere om at koge eller gæsterne er forsinkede. Men derfor skal de jo ikke snydes for varmt og perfekt tilberedt kød.

Du får altså fuld kontrol til fingerspidserne, for med en Traeger Timberline 850 er det dig der bestemmer.

Tag styringen med mobilen

Ja, i disse tider skal grillen da også have trådløse egenskaber.

Traeger Timberline 850 er derfor udstyret med indbygget WiFi – i det her tilfælde hedder det meget passende WiFire. Du kan derfor få forbindelse til grillen direkte med mobilen med en app til både iOS og Android, og det betyder, at du faktisk slet ikke behøver være i umiddelbar nærhed af den for at tage styringen.

Det er ret fedt og god lir til gadgetmanden.

På den måde kan du nemlig holde øje med temperaturen på afstand, så du for eksempel lige kan smutte til købmanden efter nye forsyninger, når du har gang i en langtidsstegning, for så er du ikke bundet til grillen hele dagen.

Du kan også gå på jagt og søge inspiration i Traegers omfattende univers med opskrifter, mens du endda også kan lave dine egne opskrifter og sende dem direkte til grillen.

Det er da helt genialt med de smarte muligheder, og det banker virkelig dine grill-eventyr op i gear.

Hvem er den til?

Hvis dig og grillen sjældent hygger sammen, så er en Traeger Timberline 850 nok heftigt overkill.

Hvis du til gengæld er vild med at grille og savner flere muligheder for at udfolde evnerne, så er den virkelig en fed følgesvend, der kan føre dine vildeste drømme ud i livet. Især hvis du vil kaste dig ud i store projekter, der skal have lang tid i grillen, for så er den helt sublim til at få dig sikkert i hus.

Ja, den klarer også snildt hverdagsmaden, for pillegrillen er ekstremt driftsikker og hurtig til at levere varen. Men den er også et skarpt værktøj til feinschmeckerne, og den gør det fremragende. Så er det bare en ekstra bonus, at du kan inkludere app-styringen på mobilen til at krydre grillerierne med lir.

Det her er faktisk mere end en grill. Det er en fuldblods madlavningsmaskine, der banker et smil på dit fjæs hver gang du fyrer op for den.

Og hvis du så bliver glad for din Timberline 850, så har den faktisk en storebror kaldet Timberline 1300, hvor du får de samme geniale funktioner bare med et endnu større tilberedningsareal.

Jaja, så blive det ikke vildere.

arrow_upward