Sådan kommer du i gang med at grille på pillegrill

18. august 2022

Ironwood 650 TFB65BLFC LIFESTYLE 3

Begynderguide

til træpillegrill

Har du lige købt din første træpillegrill og savner du en nem og enkel guide til at komme godt i gang? Her har vi samlet nogle gode "begynder" tips til dig, som gerne vil have den bedste oplevelse med at grille på en pillegrill fra første forsøg.

Inden du tænder grillen første gang, er det dog vigtigt du læser dette »


Hvad er træpillegrillens styrker?

En træpillegrill besidder nogle særlige egenskaber, som både kulgrillen og gasgrillen må kigge langt efter. Det er derfor også en anderledes måde at grille på. Her er tre vigtige forskelle du bør kende:

 1. Som at bruge en ovn
  En Traeger træpillgrill fungerer på mange måder som din ovn i køkkenet. Du kan faktisk bruge plader, bradepander og andet ildfast udstyr til ovnen i din Traeger træpillegrill også. Den store forskel mellem ovnen og så grillen ligger i kombinationen af røgen og varmen, som giver maden den autentiske smag af madlavning over åben ild.
   
 2. Automatisk optænding og temperaturstyring
  Ligesom en ovn, indstiller du blot den ønskede temperature og trykker på knappen. Så tænder grillen automatisk og varmer op til og holder denne temperatur. 

 3. Smagen
  Intet kan sammenlignes med den autentiske BBQ smag, som du opnår med en træpillegrill - hvad enten det er kød, grøntsager eller bagværk. Tre vidt forskellige ting, som du faktisk kan tilberede samtidig takket være det store ristareal og den konstante temperatur i hele grillen. Skal kødet være ekstra lækkert og mørt, så skal du kigge efter opskrifter med "low & slow" eller røg i vores grillunivers.
Timberline 1300 TFB85WLEC LIFESTYLE 1

Hvilke træpiller skal jeg vælge?

Vi anbefaler altid, at du kun bruger Traeger´s egne træpiller. De er specielt fremstillet til grillen og til brug ved madlavning.

Cherry Pellets Lifestyle FSC PEL347 Lifestyle 1

Kirsebær

Traeger Cherry kirsebær træpiller har en let, fin og sødlig smag. De er fantastiske til fisk, kylling, lam, okse- og svinekød.

Pecan Pellets Lifestyle Multilingual PEL340 Lifestyle 1

Pecan

Traeger Pecan træpiller har en lækker krydret smag med et strejf af nødder. De er fantastiske til grøntsager, oksekød, svinekød, fjerkræ og bagværk.

Start med kirsebær eller Pecan

Der findes hele seks forskellige blandinger af træpiller, så hvad skal man lige vælge?

Kirsebær eller Pecan går rigtig godt i spænd med de fleste opskrifter. Kirsebær giver en sødlig røget smag, mens Pecan tilfører maden en mere nøddeagtig smag.

Efterhånden som du bliver fortrolig med grillen og dens egenskaber, kan du stille og roligt begynde at eksperimentere med nye smagsvarianter.

Alle smagsvarianter

10 begynderopskrifter

på pillegrill

Vi har nu gennemgået pillegrillens særlige egenskaber og du har forhåbentlig fået hældt træpiller i pillekammeret. Så nu er det endelig tid til at grille. Her har vi samlet 10 af de lækreste og nemmeste begynderopskrifter, som kan imponere enhver. 

Rengøring efter brug

Det er let at vedligeholde en Traeger træpillegrill, men også meget vigtigt hvis grillen skal holde i mange år. Her kan du se nogle vigtige tips til rengøring og vedligehold. Har du mod på at styre grillen via WiFi, finder du også en vejledning her.

Traegercleaner Spray

Traeger: Rengøring og vedligeholdelse

Det er hamrende let at vedligeholde en Traeger træpillegrill, men der skal selvfølgelig investeres lidt tid for at være sikker på, at grillen holder i mange år.

arrow_forward
Hasselback Kartofler Opskrift Pillegrill 1

Tilbehør til din Traeger

Foliebakker og -underlag letter rengøringen betragteligt. Efterhånden som du får mere erfaring med at grille på din pillegrill, får du måske også brug for tilbehør som slagterpapir, grillbakke eller stegeplade. Alt dette kan du læse mere om her.

arrow_forward
Traegerwifi

Få din Traeger på WiFi

De fleste Traeger Grills har WiFIRE®, så du kan styre den med sin smartphone via WiFi. Når det så er sagt, er det jo sådan med elektronik, at det kan drille lidt.

arrow_forward
arrow_upward