Sådan griller du med rotisseri

28. februar 2022

69812 Coverbillede Til HP

Hvad er et rotisseri?

Har man grillet før, så har man næsten med sikkerhed også oplevet udfordringen med at give kødet lige meget varme på alle sider. Det er her rotisseriet kommer ind i billedet.

Et rotisseri er et roterende grillspyd, som sørger for at maden roterer rundt imens den grilles. Det sikrer  ensartet varme på alle sider, så du undgår områder, hvor maden enten har fået for meget eller for lidt.

En anden fordel ved at bruge et rotisseri er, at kødets naturlige smagsgiver i form af kødsaften, fordeles jævnt i kødet under grillningen. Steger du kylling på et rotisseri, vil skindet derfor både være sprødt og have en jævn brun farve mens kødet bliver utrolig saftigt og mørt. Samme gælder en flæskesteg eller glaseret skinke.
 

Hvad kan man lave på rotisseri?

Der er næsten ingen grænser for hvad du kan tilberede på et rotisseri, hvad enten det er kylling, and, flæskesteg, lammekølle, stegt flæsk og andre former for kød. Du kan også bruge den til at stege frugt og grøntsager eller montere en rotisserikurv og lave stegt flæsk.

Opskrifter med mad på rotisseri

Må man bruge bagbrænder og bundbrænder samtidig?

Svaret er nej. Napoleon advarer om, at bagbrænder kun må benyttes når hovedbrænderne (bundbrænderne) er slukket. Det skyldes risikoen for, at ilden optager al ilten inden i grillen og derfor søger udenfor for at få næring.

Dvs. har du grillet med bundbrændere først og ønsker du eksempelvis at slutte af med at bruge bagbrænderen for at få skindet på kyllingen sprødt eller sværen på flæskesteget sprød, så skal du slukke bundbrænderne først, før du tænder bagbrænderen.

Viser temperaturen på min grill forkert, når jeg bruger bagbrænder?

Varmen fra bagbrænderen adskiller sig fra de grillens traditionelle bundbrændere på den måde, at den infrarøde bagbrænder udsender en strålevarme. Denne strålevarme registreres ikke på samme måde i lågets termometer, som når man varmer grillen op ved hjælp af bundbrænderne.

Hvis du oplever, at termometeret viser en lav temperatur i grillen, mens du bruger bagbrænder, så er det altså ikke nødvendigvis fordi der er noget galt, men fordi den infrarøde bagbrænder er en anden type varmekilde. Ved brug af bagbrænder bør du derfor ikke hæfte dig ved specifikke grilltemperaturer, når du følger opskrifter.

arrow_upward